web analytics

Onverschillig

Onverschillig cover kleinste

​Deel 3 uit de Zorgeloos-serie

Onverschillig

Luchtige Feelgood | Enemies to lovers | Forced proximity | Matchmaking friends

 

Een ding is zeker; Laura wil niet hetzelfde leven leiden als haar moeder! Ze heeft zich jaren geleden al voorgenomen om ooit met een knappe rijke man te trouwen. Net zoals dat altijd gebeurt in de stapels Romance boeken die ze al gelezen heeft. Ze staart zich zo blind op haar einddoel dat ze de realiteit uit het oog verliest. Telkens weer wordt ze als speeltje tussendoor gebruikt, maar nooit is er zicht op een echte relatie. Ook nu weer komt ze er tot haar grote frustratie achter dat haar rijke baas, met wie ze in het geheim een relatie heeft, nooit zijn huidige partner voor haar zal verlaten. Laura neemt wraak en vlucht vervolgens naar haar vriendinnen Lynda en Annelies, die in Frankrijk wonen.
Haar vriendinnen willen haar koppelen aan de mooie sexy Rico, om Laura te laten ervaren dat een man met veel geld en een goede baan niet per se nodig is om gelukkig te zijn.
Rico is het tegenovergestelde in alles wat Laura voor haar ideale partner in gedachten heeft. Ze ziet dan ook weinig in hem. Bij hun eerste echte ontmoeting vliegen de vonken er letterlijk vanaf, met grote gevolgen voor hen beiden. Een gewonde heethoofdige Fransman en een nogal resolute Nederlandse zes weken lang tegen hun zin samen in een oude stacaravan… Als dat maar goed komt.

Onverschillig is een kleurrijk verhaal over vooroordelen, Frankrijk en natuurlijk Romance boeken.

Onverschillig is losjes gebaseerd op de ervaringen van de auteur na 18 jaar wonen en werken (B&B) in Frankrijk. 

Onverschillig is deel drie uit een serie van drie luchtige verhalen die zich afspelen in een vissersdorp in Frankrijk aan de Atlantische kust. Er zijn steeds andere hoofdpersonen, dus wees niet bang voor cliffhangers aan het einde van elk verhaal. De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden, maar het leest het prettigste wanneer je met deel een begint vanwege eventuele spoilers.

Deel 1 Nonchalant gaat met name over algemene cultuurverschillen tussen Nederlanders en Fransen, jaarlijks terugkerende evenementen, eten en drinken en de Franse taal.
Deel 2 Onbekommerd en deel 3 Onverschillig gaan o.a. over de voor- en nadelen van emigreren, het Franse schoolsysteem, de gezondheidszorg in Frankrijk, oud worden in Frankrijk, de Franse politiek en wat er verder nog naar boven komt en natuurlijk valt er weer genoeg te lachen.

Elk verhaal is fictie maar gebaseerd op onze eigen ervaringen met het wonen en werken in Frankrijk sinds 2006. Wanneer je Nonchalant leest leer je meteen ook iets over de cultuurverschillen tussen Nederlanders en Fransen en het verschil tussen wonen op het platteland en in de stad.

Je kunt Onverschillig op je leesplankje zetten bij Hebban.nl en Goodreads.com

To read lijstje op Goodreads.com https://www.goodreads.com/book/show/200582118-onverschillig 

Leesplankje op Hebban.nl https://www.hebban.nl/boek/onverschillig-martine-hoogschagen 

 

Blog

Blogs over het ontstaan van Onverschillig

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more