web analytics

Onverschillig

Onverschillig cover kleinste

​Deel 3 uit de Zorgeloos-serie

Onverschillig

Luchtige Feelgood | Enemies to lovers | Grumpy vs sunshine | Forced proximity | 

 

Flaptekst Onverschillig 

De vrolijke en energieke Laura leest iets te veel Romance boeken, waardoor ze in de problemen komt op haar werk. Om aan al haar zorgen te ontsnappen gaat ze met een flinke stapel boeken op vakantie naar Frankrijk.

Vanwege een ongeluk, veroorzaakt door Laura’s schuld, belandt ze bij het slachtoffer in huis. Ze moet de ongeduldige en ietwat dominante Rico helpen in de tijd dat hij herstelt van zijn serieuze verwondingen. Ze heeft er erg weinig zin in, want ze vindt Rico maar een botte Franse beer. Hij voldoet op geen enkele manier aan haar beeld van de ideale man. Ondertussen probeert Rico te begrijpen waarom Laura in hemelsnaam zulke gekke dingen op haar werk heeft gedaan, waardoor ze eigenlijk niet terug naar Nederland durft te gaan.

Onverschillig gaat over vooroordelen, Frankrijk en dat je nooit kunt weten wat iemand anders denkt.

Onverschillig is losjes gebaseerd op de ervaringen van de auteur na 18 jaar wonen en werken (B&B) in Frankrijk. 

Onverschillig is deel drie uit een serie van drie luchtige verhalen die zich afspelen in een vissersdorp in Frankrijk aan de Atlantische kust. Er zijn steeds andere hoofdpersonen, dus wees niet bang voor cliffhangers aan het einde van elk verhaal. De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden, maar het leest het prettigste wanneer je met deel een begint vanwege eventuele spoilers.

Deel 1 Nonchalant gaat met name over algemene cultuurverschillen tussen Nederlanders en Fransen, jaarlijks terugkerende evenementen, eten en drinken en de Franse taal.
Deel 2 Onbekommerd en deel 3 Onverschillig gaan o.a. over de voor- en nadelen van emigreren, het Franse schoolsysteem, de gezondheidszorg in Frankrijk, oud worden in Frankrijk, de Franse politiek en wat er verder nog naar boven komt en natuurlijk valt er weer genoeg te lachen.

Elk verhaal is fictie maar gebaseerd op onze eigen ervaringen met het wonen en werken in Frankrijk sinds 2006. Wanneer je Nonchalant leest leer je meteen ook iets over de cultuurverschillen tussen Nederlanders en Fransen en het verschil tussen wonen op het platteland en in de stad.

Je kunt Onverschillig op je leesplankje zetten bij Hebban.nl en Goodreads.com

To read lijstje op Goodreads.com https://www.goodreads.com/book/show/200582118-onverschillig LINK WERKT NOG NIET GOED

Leesplankje op Hebban.nl https://www.hebban.nl/boek/onverschillig-martine-hoogschagen LINK WERKT NOG NIET GOED

 

Blog

Blogs over het ontstaan van Onverschillig

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more