web analytics

Onverschillig

Onverschillig cover

​Deel 3 uit de Zorgeloos-serie

Onverschillig

Onverschillig| Romcom | Enemies to lovers | Opposites attract

 

Flaptekst Onverschillig

In Onverschillig leef je mee met Laura en Rico. Laura leest meer feelgood boeken dan goed voor haar is, want het beïnvloedt haar leven iets te veel… Ondertussen probeert ze de fouten die ze maakte achter zich te laten door een eigen bedrijf op te zetten tijdens haar vakantie in Frankrijk.
Vanwege een scooterongeluk, door haar schuld, beland ze bij het andere slachtoffer in huis. Ze moet Rico verzorgen nu hij totaal onthand is door een complexe beenbreuk en een paar andere gezondheidsproblemen door de val.

Laura kan niet begrijpen waarom de stoere Rico, die een heel goede baan heeft, in hemelsnaam in een stacaravan woont en probeert zijn verleden te ontrafelen. Ondertussen probeert Rico te begrijpen waarom Laura zulke rare fouten in haar privéleven heeft gemaakt.

Onverschillig bevat heel veel romance tropes, gaat over vooroordelen en het feit dat je nooit kunt weten wat iemand anders denkt.

Onverschillig is losjes gebaseerd op de ervaringen van de auteur na 18 jaar wonen en werken (B&B) in Frankrijk. 

Martine Hoogschagen woont samen met haar man Hemko Bruinsel sinds 2006 in Beauvoir-sur-Mer in Frankrijk. Ze hebben samen een B&B en een paar vakantiehuizen op 800m van de Atlantische Oceaan www.aupassagedugois.fr.

Onverschillig is deel drie uit een serie van drie luchtige verhalen die zich afspelen in een vissersdorp in Frankrijk aan de Atlantische kust. Er zijn steeds andere hoofdpersonen, dus wees niet bang voor cliffhangers aan het einde van elk verhaal. De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden, maar het leest het prettigste wanneer je met deel een begint vanwege eventuele spoilers.

Deel 1 Nonchalant gaat met name over algemene cultuurverschillen tussen Nederlanders en Fransen, jaarlijks terugkerende evenementen, eten en drinken en de Franse taal.
Deel 2 Onbekommerd en deel 3 Onverschillig gaan o.a. over de voor- en nadelen van emigreren, het Franse schoolsysteem, de gezondheidszorg in Frankrijk, oud worden in Frankrijk, de Franse politiek en wat er verder nog naar boven komt en natuurlijk valt er weer genoeg te lachen.

Elk verhaal is fictie maar gebaseerd op onze eigen ervaringen met het wonen en werken in Frankrijk sinds 2006. Wanneer je Nonchalant leest leer je meteen ook iets over de cultuurverschillen tussen Nederlanders en Fransen en het verschil tussen wonen op het platteland en in de stad.

Je kunt Onverschillig op je leesplankje zetten bij Hebban.nl en Goodreads.com

To read lijstje op Goodreads.com https://www.goodreads.com/book/show/200582118-onverschillig

Leesplankje op Hebban.nl https://www.hebban.nl/boek/onverschillig-martine-hoogschagen (link werkt nog niet)

 

Blog

Blogs over het ontstaan van Nonchalant

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheerInterview over uitgeven in eigen beheerIk ben een piraat! Gisteren wist ik dat eerlijk gezegd ook nog niet, maar ik las het in mijn duo interview samen met auteur Elmar Otten. Collega Patricia Bouwhuis-Ooyevaar maakt op dit...

read more
Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023Schrijf update februari 2023Was februari een leuke maand voor jou? Voor mij was het ontzettend leuk en druk want: Onze B&B was de hele maand volgeboekt We zijn gestart met klussen voor het nieuwe seizoen (oa 102 balkjes 2x gewit) We...

read more
Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more
Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalant

Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalant

Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalantNonchalant is nu ook #travelingbooknonchalantTot mijn plezier is Nonchalant aangekomen in Helmond en gaat vanaf daar op roadtrip voor het Traveling Book concept van Cindy @cindysbooksofromance #travelingbooknonchalant. Het...

read more
Oh néé, een gaskanon

Oh néé, een gaskanon

Oh néé, een gaskanonOh néé, een gaskanonIk zit verdorie ineens midden in een scene van mijn eigen boek…Voor wie mijn debuut Nonchalant gelezen heeft, ik bedoel de gaskanonscene.Er zijn rond ons dorp vaak velden met zonnebloemen en die zien er altijd prachtig uit...

read more
Eerste reacties op mijn debuut Nonchalant

Eerste reacties op mijn debuut Nonchalant

Eerste reacties op mijn debuut NonchalantEerste reacties op mijn debuut NonchalantDe paperback van Nonchalant is alweer een maand uit. Wat een ontzettend leuke tijd is het geweest. Toen ik begon met schrijven had er helemaal nooit bij stilgestaan hoe dat zou zijn...

read more