web analytics

Blogtour Nonchalant 4 juni – 3 juli

Blogtour Nonchalant 4 juni – 3 juli

Tot mijn plezier heb ik al heel veel schrijfmijlpalen gehad sinds ik januari 2020 startte met mijn boek Nonchalant. Vandaag komt daar weer eentje bij. De blogtour van Nonchalant is rond. Van 4 juni tot 3 juli gaan 14 bloggers een review schrijven over Nonchalant. Het is een hele gevarieerde groep. Van starters tot oude rotten in het vak en zelfs influencers zijn van de partij. Eén ding hebben ze gemeen en dat is de liefde voor boeken en het lezen. Ik ben heel erg blij met zoveel belangstelling voor Nonchalant. Sommige van de veertien boekenbloggers heb ik zelf benaderd omdat ze Nonchalant online al op hun leesplankje hadden staan. Anderen hebben gereageerd op mijn oproep twee weken geleden. Slechts één van de veertien heb ik ooit persoonlijk ontmoet. Er is niemand bij uit mijn privésfeer dus het worden objectieve reviews.

Blogtour is op een bepaalde manier eigenlijk al een beetje een achterhaald woord, want zoals je op de illustratie kunt zien wordt iedereen genoemd met een Instagram account en niet met een website/blog. Ik heb zelf nog de voornamen er aan toegevoegd want dat vond ik persoonlijker. Iedereen in de blogtour van Nonchalant is dus een bookstagrammer en te vinden op:

@aninaleest

@bietjesboeken

@boekensteeg

@bookstagram_ilona

@cindysbooksofromance

@ciscaleest

@femleest

@followmemovebooks

@frisian_booklover

@joyceslibrary

@jufrowanleest / @boekenhebjenooitgenoeg

@missp_her_books_read

@priscilla_dieleman_boekenfan

@twaatjes_books

Een aantal van de deelnemers hebben ook een eigen website en zijn dus letterlijk boekenbloggers. Nonchalant gaat over Lynda Schipper die een foodblog start, dus ik hoop dat deze bloggers hier en daar een moment van herkenning zullen hebben tijdens het lezen, maar ik vermoed dat het vast ook wel geldt voor de bookstagrammers. Als het goed is klopt alle bloginformatie want Simone van Simones kitchen en Anja van Followmemove hebben het gecontroleerd en zelfs aangevuld uit eigen ervaring. Dit maakt het verhaal natuurlijk nog wat authentieker. Ik ben dus benieuwd wat de bloggers uit de blogtour er van zullen vinden. Kijk zelf ook eens op hun websites:

boekensteeg.wordpress.com

femleest.nl

aninaleest.wordpress.com

followmemove.com

Sommige leden van de blogtour zijn als gezegd net begonnen en anderen hebben al honderden reviews geschreven. Van iedereen zijn de reviews niet alleen terug te vinden op hun Instagram account maar ook op Facebook en in sommige gevallen zelfs op Youtube of Booktok of Pinterest. Door iedereen worden de reviews ook altijd geplaatst op de grote leescommunity Hebban.nl. Elk lid van de blogtour doet het reviewen en lezen op zijn eigen manier zag ik. Sommigen in de blogtour lezen maar één genre en anderen juist heel erg breed. Van kinderboeken tot zware literatuur. Aan de Hebban leeschalanges voor 2022 te zien lezen sommigen zelfs een paar honderd boeken per jaar… Heel leuk hoe divers lezen kan zijn en ook hoe en waar de boekenliefde met anderen gedeeld wordt. Ook alle interactie tussen leesfans op de socials vind ik bijzonder. Er is voor mij twee jaar geleden echt een hele nieuwe wereld opengegaan. Voor wie onbekend is met alle voorgaande boektermen kijk zelf eens op Hebban.nl. Helaas zijn Instagram, Tiktok, Facebook en Pinterest alleen voor wie een account heeft op deze platvormen. Hebban.nl en de internationale versie Goodreads.com zijn wel openbaar:

Marleen @missp_her_books_read op Hebban

Bianca @bietjesboeken op Hebban

Ilona @bookstagram_ilona op Hebban

Cisca @ciscaleest op Hebban

Rowan @jufrowanleest op Hebban

Amarins @frisian_booklover op Hebban

Antoinette @boekensteeg op Hebban

Femke @femleest op Hebban

Priscilla @priscilla_dieleman_boekenfan op Hebban

Joyce @joyceslibrary op Hebban

Antoinette @twaatjes_books op Hebban

Anina @aninaleest op Hebban  

Anja @followmemovebooks op Goodreads

Cindy @cindysbooksofromance op Hebban

Nu moet ik dus nog even wachten tot de eindredactie klaar is en ik Nonchalant naar iedereen in de blogtour kan sturen. Er breekt dan een hele spannende tijd voor mij aan, want ik moet een paar weken wachten voor de reviews van 4 juni tot 3 juli op de diverse kanalen van iedereen in de blogtour gepubliceerd worden…Ik ben echt reuze benieuwd (en eerlijk gezegd ook wel een beetje zenuwachtig) wat er in de blogtour over Nonchalant gezegd zal worden. Het is tenslotte een debuut dat in eigen beheer is uitgegeven.

Natuurlijk hoop ik dat jij Nonchalant ook wilt lezen en er van zult genieten. Je zou je me t.z.t. heel blij maken wanneer je feedback achter zou laten. Eenvoudigweg sterren toekennen is al voldoende of misschien zelfs een review wanneer je dit gewend bent om te doen. Je bent dan in goed gezelschap van alle bloggers van de blogtour 😊 Ik ben in elk geval heel benieuwd naar jouw mening en bij deze alvast hartelijk dank voor de moeite! Natuurlijk deel ik de reviews van de blogtour van Nonchalant zodat jij ze ook kunt lezen.

Nonchalant op Hebban https://www.hebban.nl/boek/nonchalant-martine-hoogschagen

Nonchalant op Goodreads https://www.goodreads.com/book/show/59698090-nonchalant

Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Je bent ook van harte welkom om me te volgen op mijn socials. Tot snel en fijne dag nog vandaag!

Groetjes,

Martine

Insta @martine_hoogschagen

Facebook Martine Hoogschagen – auteur

LinkedIn Martine Hoogschagen

Hebban

Goodreads

Pinterest martine_hoogschagen

Blogtour Nonchalant 4 juni - 3 juli 2022

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

Inspiratie Nonchalant

Inspiratie Nonchalant

Inspiratie NonchalantInspiratie NonchalantWist je dat er bij schrijfcursussen geadviseerd wordt om voor inspiratie bijvoorbeeld op Pinterest te kijken of Google images? Voor het schrijven van mijn debuut Nonchalant had ik dat niet nodig 😊 want ik zat al vol ideeën...

read more
Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggers

Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggers

Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggersFranse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggersDe foto is van een deel van de Franse pakketjes die ik naar 5 proeflezers en 2 bloggers stuurde als dank voor hun hulp bij het schrijven van mijn boek...

read more
Heel veel gevarieerde schrijfmijlpalen

Heel veel gevarieerde schrijfmijlpalen

Heel veel gevarieerde schrijfmijlpalenHeel veel gevarieerde schrijfmijlpalenDe afgelopen 7 dagen beleefde ik tot mijn plezier heel veel gevarieerde schrijfmijlpalen: Eerste e-book ooit gemaakt Mijn "eigen" ISBN 978-2-9581016 (plus nog 2 cijfers per boek) Eerste...

read more
Er is geen groter vermaak dan…

Er is geen groter vermaak dan…

Er is geen groter vermaak dan…Er is geen groter vermaak dan…Inderdaad leedvermaak. Vandaag komt mijn debuut De tweede ronde uit, een lieve feelgood kerstnovelle. Schrijf jij ook wel eens of lees je alleen boeken? Wellicht vind je het leuk om een klein kijkje in de...

read more
Iedereen die geholpen heeft even in het zonnetje

Iedereen die geholpen heeft even in het zonnetje

Iedereen die geholpen heeft even in het zonnetjeIedereen die geholpen heeft even in het zonnetjeEr is iets wat me steeds weer opvalt sinds ik ben gaan schrijven. Het is ongelofelijk hoe aardig iedereen tegen elkaar is in de Facebook groepen die over boeken en...

read more
Kerstverhaal welke cover is het geworden?

Kerstverhaal welke cover is het geworden?

Kerstverhaal welke cover is het geworden?Welke cover voor de feelgood kerstnovelleIk ben verrast😊 Op dit moment leg ik de laatste hand aan een kort Feelgood kerstverhaal. Het gaat deels over de advent kalender die Rituals voor de feestdagen verkoopt. Vorig jaar wilde...

read more