web analytics

Doe jij wel eens mee aan schrijfwedstrijden?

Doe jij wel eens mee aan schrijfwedstrijden?

Competitief. Ben jij dat? Ik niet echt, maar meedoen aan een schrijfwedstrijd; waarom niet? Het zou een mooie generale repetitie zijn voor mijn a.s. Feelgood roman. Ik ben nu nog druk bezig met het nalopen van de eerste versie. Wanneer ik tevreden ben met de verspreiding over de hoofdstukken van onze  goede en minder goede ervaringen,  blunders en andere zaken na 15 jaar wonen in Frankrijk,  ga ik alle scenes mooi oppoetsen. “Perfectioneren” zouden de fransen dat noemen.

Ik heb alle “schrijf theorie” en veel voorkomende fouten van beginnende schrijvers net weer ijverig on-line doorgenomen. Dus elk hoofdstuk krijgt in de revisie een mooie eerste zin die je het verhaal in trekt en een laatste zin die maakt dat je meteen door wilt naar het volgende hoofdstuk. Mijn boek komt natuurlijk ook vol met sprankelende dialogen (hoop ik), met alle punten en komma’s op de juiste plek…. Veel lezen wordt ook aanbevolen wanneer je een boek wilt schrijven, evenals het deelnemen aan schrijfwedstrijden. Vandaar dus om geheel tegen mijn gewoontes in deel te nemen aan een wedstrijd. Na even zoeken heb ik een leuke uitdaging gevonden.

De deadline van de Feelgood schrijfwedstrijd van 3.000 woorden van Loft publishing is op 31 oktober, dus dat moet lukken. Ik heb de afgelopen weken in de basis al een Feelgood verhaal bedacht. Het speelt bij ons in Port du Bec. Ik heb ter inspiratie een foto gemaakt vanaf de plek waar de hoofdpersoon staat in de openingsscene van mijn verhaal. Nu nog even nadenken over het verder uitwerken van de scenes.

Al doe ik het natuurlijk ter lering en vermaak, ik ga uiteraard wel mijn best doen. Heerlijk zittend in onze groentetuin onder de vijgenboom ging de eerste poging voor het opzetten van het korte verhaal bijzonder goed. Mijn man Hemko mag met zijn rode stift door het verhaal heen wanneer ik klaar ben. Dan is het voor hem ook meteen een leuke oefening voor hij los mag in mijn a.s. boek. Maar goed hij is wel zeer zeer competitief, dus ik zal er wel iets leuks van moeten maken, anders komt het verhaal vast niet door zijn keuring (ook al wordt Hemko niet gehinderd door enige kennis van Feelgood romans ;-)). Ik houd je op de hoogte en mocht je zelf mee willen doen, aarzel dan niet natuurlijk en ga asap aan de slag. Je hebt nog bijna  anderhalve maand en mij maak je niet bang voor eventuele concurrentie, want ik heb niet de illusie dat ik ga winnen (oei laat Hemko dat niet horen ;-)).

Voor info over de schrijfwedstrijd zie ook https://www.facebook.com/loftpublishing/schrijfwedstrijd

Facebook (Chez Martine – feel good) https://www.facebook.com/chezmartinefeelgood/
Hebban.nl (Chez Martine) https://www.hebban.nl/!/ChezMartine
LinkedIn Martine Hoogschagen https://www.linkedin.com/in/martinehoogschagen/
Instagram Martine Hoogschagen https://www.instagram.com/martine_hoogschagen/

Feelgood romance inspiratie

Blog

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...