web analytics

Leuke & grappige herinneringen

Leuke & grappige herinneringen

Kan ik een verhaallijn bedenken? Lukt het me er dan een boek van te maken? Wordt mijn boek entertaining genoeg om tot het einde te lezen? Wat nu als het met de grond gelijk gemaakt wordt? Ik heb zo’n intens plezier in het schrijven van mijn eerste boek ik het vreselijk zou vinden wanneer het antwoord op al mijn vragen niet erg positief zou zijn en ik nooit meer aan een tweede zou durven te beginnen. Ik ben in theorie over de helft van mijn eerste boek en ik vind het zo ontzettend leuk om te doen; ik heb nu al zin in een tweede, vandaar mijn gedachtes. Mocht mijn eerste poging met de grond gelijk worden gemaakt en ik miezerige beoordelingen krijg op internet, dan heb ik natuurlijk wel het voordeel dat ik in Frankrijk woon. Ik hoef niet bang te zijn dat iemand me nawijst in de supermarkt.
Om mij heen beginnen mensen zich overigens wel zorgen te maken of ze in mijn boek voorkomen en hoe dan?? Ik heb toestemming van mijn man Hemko gekregen om de mannelijke hoofdpersoon Yann een dronken stommiteit van hemzelf te laten herbeleven.
Zelfs mijn wekelijkse franse les heeft een andere wending genomen. In plaats dat mijn lerares mij opdrachten geeft kom ik nu met blaadjes voor haar, waar allerlei vragen op staan zoals: Hoe lang is deux minutes? Hoe zit het nu precies met de jachthonden hier? Drinken franse vrouwen van 30 bier? Waarom brengt vrijdag de dertiende geluk?
Ik schrijf van maandag tot vrijdag elke dag twee uur en ik besteed elk weekend mijn tijd aan het nazoeken en navragen van de meest uiteenlopende dingen zoals “wat zijn de verschijnselen van een voedselvergiftiging? Wat zijn de wettelijke verordeningen voor het gebruik van een canon a gaz? Hoe verdien je geld met een foodblog?”.
Er komen ook leuke en grappige herinneringen naar boven bij het schrijven, zoals het aanschouwen van een vechtpartij op een jeu de boules toernooi waar iemand KO geslagen werd, alleen maar omdat de mannen het niet eens waren wiens balletje het dichtste bij lag. We hielden eens vrienden voor de gek met een string in hun zwembad, toen ze op vakantie waren. Nu krijgt een string weer een heel ander leven. We hadden ook ooit een kip die voortdurend uit onze kippenren vloog en dan onze gasten stoorde. We brachten haar bij iemand met een hoger hek. Wat er toen vervolgens gebeurde met die arme kip gaf deze week weer aanleiding tot een leuke scene (al zeg ik het zelf natuurlijk).
Ik ben met plezier onkruid aan het plukken in de tuin, want het geeft me de gelegenheid om rustig na te denken over de gebeurtenissen van de scene voor de volgende dag. Ik ben zelfs blij wanneer gasten extra vroeg willen ontbijten bij onze B&B, want dan heb ik stiekem nog iets meer tijd om te schrijven voor ik om half 10 weer aan mijn gewone werk ga. Deze week staat de start van onze grote voorjaarsschoonmaak op het programma. Ik ben benieuwd wat voor inspiratie dat me weer gaat opleveren.

Facebook (Chez Martine – feel good) https://www.facebook.com/chezmartinefeelgood/
Hebban.nl (Chez Martine) https://www.hebban.nl/!/ChezMartine
LinkedIn Martine Hoogschagen https://www.linkedin.com/in/martinehoogschagen/
Instagram Martine Hoogschagen https://www.instagram.com/martine_hoogschagen/

Feelgood romance inspiratie

Blog

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheerInterview over uitgeven in eigen beheerIk ben een piraat! Gisteren wist ik dat eerlijk gezegd ook nog niet, maar ik las het in mijn duo interview samen met auteur Elmar Otten. Collega Patricia Bouwhuis-Ooyevaar maakt op dit...

read more
Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell project ‘Show, don’t tell’ is iets waar ik nog wat moeite mee heb bij het schrijven. Wanneer je een technische uitleg in een schrijfboek leest is dat toch...

read more
Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023Schrijf update februari 2023Was februari een leuke maand voor jou? Voor mij was het ontzettend leuk en druk want: Onze B&B was de hele maand volgeboekt We zijn gestart met klussen voor het nieuwe seizoen (oa 102 balkjes 2x gewit) We...

read more
recepten DVP Bookish Valentine Event

recepten DVP Bookish Valentine Event

Recepten DVP Bookish Valentine EventRecepten DVP Bookish Valentine EventBonjour, Heb je 11 februari genoten op het Bookish Valentine Event van Dutch Venture Publishing? Ik was heel blij dat ondanks dat ik geen auteur bij deze uitgever ben ik toch kon bijdragen aan de...

read more
Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023Schijf update januari 2023Mijn conclusie na één jaar social media voor mijn schrijfprojecten: ik krijg veel meer ‘likes’ en commentaar op dingen uit mijn privéleven dan details over mijn schrijven😃 Ik weet niet of dat iets zegt over mijn...

read more
Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more