web analytics

Opstarten Franse B&B serie

Opstarten Franse B&B serie

Heb jij je een beetje vermaakt deze zomer?? Zelf was ik met heel veel plezier bezig met het opstarten van mijn Feelgood verhaal dat speelt in een Franse B&B, naar aanleiding van een poll in de Facebookgroep Feelgood books.
Samen met mijn man Hemko heb ik gebrainstormd over wat we zelf de hele dag doen in onze eigen B&B in Frankrijk. Het resultaat zie je op de foto’s, dus zo uit het leven gegrepen😊 We spraken over de dingen waar we van genieten in ons werk en natuurlijk ook wat er minder leuk is en de dingen waar we zelfs wel eens behoorlijk van balen. Grote blunders kwamen ook weer naar boven, dus we hebben heel wat gelachen. We herinnerden ons ook nog een aantal anekdotes van de afgelopen 15 jaar, die ook zeker goed zouden zijn als inspiratie voor mijn a.s. boek. Natuurlijk ga ik nog niets verklappen. Je kunt het over een tijdje allemaal zelf lezen en hopelijk lach je dan ook en leef je mee met de hoofdpersonen en de gasten van de Franse B&B. Het wordt een fictief verhaal, maar geïnspireerd op mijn eigen Franse B&B ervaringen, dus wel authentiek😊
Voor nu heb ik de grote lijnen van het verhaal bedacht en een soort samenvatting gemaakt, zoals je die altijd achterop een boek leest. De komende weken ga ik nadenken over de verdere invulling van de hoofdpersonen; een vrouw die in de steek gelaten is door haar partner op de dag van de opening, een gast die elke maand drie dagen reserveert in de B&B maar het is onduidelijk waarom en er komt in elk geval ook een postbode in het verhaal. Dit laatste omdat wij zelf in het begin geen flauw idee hadden hoe bepaalde dingen gingen in Frankrijk. We vroegen toen regelmatig onze postbode om advies, wanneer hij onze post kwam brengen 💌 😊
Ik wens je een fijne nazomer en houd je op de hoogte.
 
Groetjes,
 
Martine
verhaal over Bed Breakfast in Frankrijk

Blog

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

Inspiratie Nonchalant

Inspiratie Nonchalant

Inspiratie NonchalantInspiratie NonchalantWist je dat er bij schrijfcursussen geadviseerd wordt om voor inspiratie bijvoorbeeld op Pinterest te kijken of Google images? Voor het schrijven van mijn debuut Nonchalant had ik dat niet nodig 😊 want ik zat al vol ideeën...

read more
Blogtour Nonchalant 4 juni – 3 juli

Blogtour Nonchalant 4 juni – 3 juli

Blogtour Nonchalant 4 juni - 3 juliBlogtour Nonchalant 4 juni - 3 juliTot mijn plezier heb ik al heel veel schrijfmijlpalen gehad sinds ik januari 2020 startte met mijn boek Nonchalant. Vandaag komt daar weer eentje bij. De blogtour van Nonchalant is rond. Van 4 juni...

read more
Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggers

Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggers

Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggersFranse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggersDe foto is van een deel van de Franse pakketjes die ik naar 5 proeflezers en 2 bloggers stuurde als dank voor hun hulp bij het schrijven van mijn boek...

read more
Heel veel gevarieerde schrijfmijlpalen

Heel veel gevarieerde schrijfmijlpalen

Heel veel gevarieerde schrijfmijlpalenHeel veel gevarieerde schrijfmijlpalenDe afgelopen 7 dagen beleefde ik tot mijn plezier heel veel gevarieerde schrijfmijlpalen: Eerste e-book ooit gemaakt Mijn "eigen" ISBN 978-2-9581016 (plus nog 2 cijfers per boek) Eerste...

read more
Er is geen groter vermaak dan…

Er is geen groter vermaak dan…

Er is geen groter vermaak dan…Er is geen groter vermaak dan…Inderdaad leedvermaak. Vandaag komt mijn debuut De tweede ronde uit, een lieve feelgood kerstnovelle. Schrijf jij ook wel eens of lees je alleen boeken? Wellicht vind je het leuk om een klein kijkje in de...

read more
Iedereen die geholpen heeft even in het zonnetje

Iedereen die geholpen heeft even in het zonnetje

Iedereen die geholpen heeft even in het zonnetjeIedereen die geholpen heeft even in het zonnetjeEr is iets wat me steeds weer opvalt sinds ik ben gaan schrijven. Het is ongelofelijk hoe aardig iedereen tegen elkaar is in de Facebook groepen die over boeken en...

read more