web analytics

Opstarten Franse B&B serie

Opstarten Franse B&B serie

Heb jij je een beetje vermaakt deze zomer?? Zelf was ik met heel veel plezier bezig met het opstarten van mijn Feelgood verhaal dat speelt in een Franse B&B, naar aanleiding van een poll in de Facebookgroep Feelgood books.
Samen met mijn man Hemko heb ik gebrainstormd over wat we zelf de hele dag doen in onze eigen B&B in Frankrijk. Het resultaat zie je op de foto’s, dus zo uit het leven gegrepen😊 We spraken over de dingen waar we van genieten in ons werk en natuurlijk ook wat er minder leuk is en de dingen waar we zelfs wel eens behoorlijk van balen. Grote blunders kwamen ook weer naar boven, dus we hebben heel wat gelachen. We herinnerden ons ook nog een aantal anekdotes van de afgelopen 15 jaar, die ook zeker goed zouden zijn als inspiratie voor mijn a.s. boek. Natuurlijk ga ik nog niets verklappen. Je kunt het over een tijdje allemaal zelf lezen en hopelijk lach je dan ook en leef je mee met de hoofdpersonen en de gasten van de Franse B&B. Het wordt een fictief verhaal, maar geïnspireerd op mijn eigen Franse B&B ervaringen, dus wel authentiek😊
Voor nu heb ik de grote lijnen van het verhaal bedacht en een soort samenvatting gemaakt, zoals je die altijd achterop een boek leest. De komende weken ga ik nadenken over de verdere invulling van de hoofdpersonen; een vrouw die in de steek gelaten is door haar partner op de dag van de opening, een gast die elke maand drie dagen reserveert in de B&B maar het is onduidelijk waarom en er komt in elk geval ook een postbode in het verhaal. Dit laatste omdat wij zelf in het begin geen flauw idee hadden hoe bepaalde dingen gingen in Frankrijk. We vroegen toen regelmatig onze postbode om advies, wanneer hij onze post kwam brengen 💌 😊
Ik wens je een fijne nazomer en houd je op de hoogte.
 
Groetjes,
 
Martine
verhaal over Bed Breakfast in Frankrijk

Blog

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more
Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.com

Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.com

Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.comKerstverhaal op boekenblog Bookstamel.comDeze week kreeg ik via Messenger een foto van een werkelijk enorm grote witte en wat verfrommelde damesonderbroek. De aanleiding was dit Kerstverhaal dat ik schreef voor de boekenblog...

read more
De tweede ronde een week gratis te downloaden

De tweede ronde een week gratis te downloaden

De tweede ronde een week gratis te downloadenDe tweede ronde een week gratis te downloadenSamen met de muze van mijn kerstnovelle op de foto☺ Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar? Voor mij was het een soort van wervelwind. Twaalf maanden geleden schreef ik een...

read more
Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022

Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022

Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022Het leven in een Franse B&B - Vertrouw, Vermoed en Verwacht Martine Hoogschagen Het programma Ik vertrek en soort gelijke tv-programma’s...

read more
Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalant

Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalant

Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalantNonchalant is nu ook #travelingbooknonchalantTot mijn plezier is Nonchalant aangekomen in Helmond en gaat vanaf daar op roadtrip voor het Traveling Book concept van Cindy @cindysbooksofromance #travelingbooknonchalant. Het...

read more
Oh néé, een gaskanon

Oh néé, een gaskanon

Oh néé, een gaskanonOh néé, een gaskanonIk zit verdorie ineens midden in een scene van mijn eigen boek…Voor wie mijn debuut Nonchalant gelezen heeft, ik bedoel de gaskanonscene.Er zijn rond ons dorp vaak velden met zonnebloemen en die zien er altijd prachtig uit...

read more