web analytics

Opstarten Franse B&B serie

Opstarten Franse B&B serie

Heb jij je een beetje vermaakt deze zomer?? Zelf was ik met heel veel plezier bezig met het opstarten van mijn Feelgood verhaal dat speelt in een Franse B&B, naar aanleiding van een poll in de Facebookgroep Feelgood books.
Samen met mijn man Hemko heb ik gebrainstormd over wat we zelf de hele dag doen in onze eigen B&B in Frankrijk. Het resultaat zie je op de foto’s, dus zo uit het leven gegrepen😊 We spraken over de dingen waar we van genieten in ons werk en natuurlijk ook wat er minder leuk is en de dingen waar we zelfs wel eens behoorlijk van balen. Grote blunders kwamen ook weer naar boven, dus we hebben heel wat gelachen. We herinnerden ons ook nog een aantal anekdotes van de afgelopen 15 jaar, die ook zeker goed zouden zijn als inspiratie voor mijn a.s. boek. Natuurlijk ga ik nog niets verklappen. Je kunt het over een tijdje allemaal zelf lezen en hopelijk lach je dan ook en leef je mee met de hoofdpersonen en de gasten van de Franse B&B. Het wordt een fictief verhaal, maar geïnspireerd op mijn eigen Franse B&B ervaringen, dus wel authentiek😊
Voor nu heb ik de grote lijnen van het verhaal bedacht en een soort samenvatting gemaakt, zoals je die altijd achterop een boek leest. De komende weken ga ik nadenken over de verdere invulling van de hoofdpersonen; een vrouw die in de steek gelaten is door haar partner op de dag van de opening, een gast die elke maand drie dagen reserveert in de B&B maar het is onduidelijk waarom en er komt in elk geval ook een postbode in het verhaal. Dit laatste omdat wij zelf in het begin geen flauw idee hadden hoe bepaalde dingen gingen in Frankrijk. We vroegen toen regelmatig onze postbode om advies, wanneer hij onze post kwam brengen 💌 😊
Ik wens je een fijne nazomer en houd je op de hoogte.
 
Groetjes,
 
Martine
verhaal over Bed Breakfast in Frankrijk

Blog

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheerInterview over uitgeven in eigen beheerIk ben een piraat! Gisteren wist ik dat eerlijk gezegd ook nog niet, maar ik las het in mijn duo interview samen met auteur Elmar Otten. Collega Patricia Bouwhuis-Ooyevaar maakt op dit...

read more
Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell project ‘Show, don’t tell’ is iets waar ik nog wat moeite mee heb bij het schrijven. Wanneer je een technische uitleg in een schrijfboek leest is dat toch...

read more
Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023Schrijf update februari 2023Was februari een leuke maand voor jou? Voor mij was het ontzettend leuk en druk want: Onze B&B was de hele maand volgeboekt We zijn gestart met klussen voor het nieuwe seizoen (oa 102 balkjes 2x gewit) We...

read more
recepten DVP Bookish Valentine Event

recepten DVP Bookish Valentine Event

Recepten DVP Bookish Valentine EventRecepten DVP Bookish Valentine EventBonjour, Heb je 11 februari genoten op het Bookish Valentine Event van Dutch Venture Publishing? Ik was heel blij dat ondanks dat ik geen auteur bij deze uitgever ben ik toch kon bijdragen aan de...

read more
Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023Schijf update januari 2023Mijn conclusie na één jaar social media voor mijn schrijfprojecten: ik krijg veel meer ‘likes’ en commentaar op dingen uit mijn privéleven dan details over mijn schrijven😃 Ik weet niet of dat iets zegt over mijn...

read more
Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more