web analytics

Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023

Mijn conclusie na één jaar social media voor mijn schrijfprojecten: ik krijg veel meer ‘likes’ en commentaar op dingen uit mijn privéleven dan details over mijn schrijven😃 Ik weet niet of dat iets zegt over mijn leven in Frankrijk of over mijn schrijven🤣

Voor alle zekerheid: vanaf deze maand val ik je niet meer incidenteel lastig met gedetailleerde schrijfinformatie maar doe dat steeds met een overzicht van alles wat er op schrijfgebied is gebeurd in de afgelopen maand.

Mijn schrijfplezier in JANUARI 2023

  1. Volgens Hemko ben ik de koningin van de post-its…hij zei dit toen hij de diverse verhaallijnen van Onbekommerd uitgespreid zag liggen. De roze lijn is de romance, de groene post-its de overkoepelende plot met conflicten, “wants & needs” enzovoort. De gele typisch Franse dingen die subtiel in het verhaal verwerkt gaan worden en de oranje medische details voor de kleur aan het verhaal.
  2. Contact gezocht met proeflezers (heel leuk team geworden😀 ) en eindredactie (tzt weer in zeer goede handen bij EmmaBooks).
  3. Eerste research gedaan.
  4. “Deleted scenes” uit Nonchalant nagelopen. Ik ga er twee gebruiken.
  5. Bedacht waar (in zeer globale lijnen) het derde deel van de Zorgeloos-serie over gaat, zodat ik de twee hoofdpersonen al kan introduceren in deel twee.
  6. Geoefend met dicteren in Word. Het werkt tot mijn verbazing prima. Ik ben nu dus benieuwd naar de praktijk.

Dat was het weer. Tot volgende maand maar tussendoor zal je ook van me horen hoor, als me iets opvalt in mijn Franse leven of wanneer ik inspiratie opdoe voor een boek.

Martine Hoogschagen plakt een post-it

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheerInterview over uitgeven in eigen beheerIk ben een piraat! Gisteren wist ik dat eerlijk gezegd ook nog niet, maar ik las het in mijn duo interview samen met auteur Elmar Otten. Collega Patricia Bouwhuis-Ooyevaar maakt op dit...

read more
Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell project ‘Show, don’t tell’ is iets waar ik nog wat moeite mee heb bij het schrijven. Wanneer je een technische uitleg in een schrijfboek leest is dat toch...

read more
Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023Schrijf update februari 2023Was februari een leuke maand voor jou? Voor mij was het ontzettend leuk en druk want: Onze B&B was de hele maand volgeboekt We zijn gestart met klussen voor het nieuwe seizoen (oa 102 balkjes 2x gewit) We...

read more
recepten DVP Bookish Valentine Event

recepten DVP Bookish Valentine Event

Recepten DVP Bookish Valentine EventRecepten DVP Bookish Valentine EventBonjour, Heb je 11 februari genoten op het Bookish Valentine Event van Dutch Venture Publishing? Ik was heel blij dat ondanks dat ik geen auteur bij deze uitgever ben ik toch kon bijdragen aan de...

read more
Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more
Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.com

Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.com

Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.comKerstverhaal op boekenblog Bookstamel.comDeze week kreeg ik via Messenger een foto van een werkelijk enorm grote witte en wat verfrommelde damesonderbroek. De aanleiding was dit Kerstverhaal dat ik schreef voor de boekenblog...

read more