web analytics

Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023

Mijn conclusie na één jaar social media voor mijn schrijfprojecten: ik krijg veel meer ‘likes’ en commentaar op dingen uit mijn privéleven dan details over mijn schrijven😃 Ik weet niet of dat iets zegt over mijn leven in Frankrijk of over mijn schrijven🤣

Voor alle zekerheid: vanaf deze maand val ik je niet meer incidenteel lastig met gedetailleerde schrijfinformatie maar doe dat steeds met een overzicht van alles wat er op schrijfgebied is gebeurd in de afgelopen maand.

Mijn schrijfplezier in JANUARI 2023

  1. Volgens Hemko ben ik de koningin van de post-its…hij zei dit toen hij de diverse verhaallijnen van Onbekommerd uitgespreid zag liggen. De roze lijn is de romance, de groene post-its de overkoepelende plot met conflicten, “wants & needs” enzovoort. De gele typisch Franse dingen die subtiel in het verhaal verwerkt gaan worden en de oranje medische details voor de kleur aan het verhaal.
  2. Contact gezocht met proeflezers (heel leuk team geworden😀 ) en eindredactie (tzt weer in zeer goede handen bij EmmaBooks).
  3. Eerste research gedaan.
  4. “Deleted scenes” uit Nonchalant nagelopen. Ik ga er twee gebruiken.
  5. Bedacht waar (in zeer globale lijnen) het derde deel van de Zorgeloos-serie over gaat, zodat ik de twee hoofdpersonen al kan introduceren in deel twee.
  6. Geoefend met dicteren in Word. Het werkt tot mijn verbazing prima. Ik ben nu dus benieuwd naar de praktijk.

Dat was het weer. Tot volgende maand maar tussendoor zal je ook van me horen hoor, als me iets opvalt in mijn Franse leven of wanneer ik inspiratie opdoe voor een boek.

Martine Hoogschagen plakt een post-it

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more