web analytics

Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023

Was februari een leuke maand voor jou?

Voor mij was het ontzettend leuk en druk want:

  1. Onze B&B was de hele maand volgeboekt
  2. We zijn gestart met klussen voor het nieuwe seizoen (oa 102 balkjes 2x gewit)
  3. We zijn ook begonnen met het testen van nieuwe gerechten voor de zomer (op de foto frambozen-rozenwater pannacotta taart)
  4. Ik schreef de eerste versie van ONBEKOMMERD bijna af (op dit moment ruim 55.000 woorden/116 pagina’s in Word) YEAH Ik ben echt heel erg blij en zelfs al een beetje tevreden met deze eerste nog vrij kale versie van uitsluitend het verhaal zelf. De beschrijvingen, emoties en zintuigelijke waarnemen volgen nog

Op 11 februari leverde ik een bijdrage voor de goodie bags van het Bookish Valentijn Event van DVP. De recepten vind je hier: https://chezmartine.nl/recepten-dvp-bookish-valentine-event/

Op 14 februari urenlang een stroomstoring bij ruim 100.000 huizen in onze omgeving. Was ik even blij dat ik schrijf op een laptop en dus niets kwijt was.

Tot en met 28 februari kan er nog gestemd worden op mijn debuut Nonchalant en op de cover voor de IndieAwards https://theindieawards.nl/stem/ Alvast veel dank

Nu laat ik vanaf eind deze week ONBEKOMMERD een maandje rusten en ondertussen is er snoeiwerk aan de tuin, onze jaarlijkse grote lenteschoonmaak, nog meer recepten om te testen en nog heel veel klussen te doen. Ook komen er in maart elders nog wat schrijf gerelateerde zaken live die ik in februari heb voorbereid. Je ziet ze vanzelf op mijn socials voorbijkomen.

Martine Hoogschagen bakt een taart

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheerInterview over uitgeven in eigen beheerIk ben een piraat! Gisteren wist ik dat eerlijk gezegd ook nog niet, maar ik las het in mijn duo interview samen met auteur Elmar Otten. Collega Patricia Bouwhuis-Ooyevaar maakt op dit...

read more
Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell project ‘Show, don’t tell’ is iets waar ik nog wat moeite mee heb bij het schrijven. Wanneer je een technische uitleg in een schrijfboek leest is dat toch...

read more
recepten DVP Bookish Valentine Event

recepten DVP Bookish Valentine Event

Recepten DVP Bookish Valentine EventRecepten DVP Bookish Valentine EventBonjour, Heb je 11 februari genoten op het Bookish Valentine Event van Dutch Venture Publishing? Ik was heel blij dat ondanks dat ik geen auteur bij deze uitgever ben ik toch kon bijdragen aan de...

read more
Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023Schijf update januari 2023Mijn conclusie na één jaar social media voor mijn schrijfprojecten: ik krijg veel meer ‘likes’ en commentaar op dingen uit mijn privéleven dan details over mijn schrijven😃 Ik weet niet of dat iets zegt over mijn...

read more
Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more
Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.com

Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.com

Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.comKerstverhaal op boekenblog Bookstamel.comDeze week kreeg ik via Messenger een foto van een werkelijk enorm grote witte en wat verfrommelde damesonderbroek. De aanleiding was dit Kerstverhaal dat ik schreef voor de boekenblog...

read more