web analytics

Schrijf update juli 2023

Schrijf update juli 2023

Heb je een leuke juli maand gehad? Het lijkt altijd wel of de tijd in de zomer nog sneller voorbijvliegt dan in de winter. Ervaar jij dat ook zo? Desondanks is er tot mijn plezier deze maand wel weer het een en ander te melden in mijn schrijf update.

Begin juli kreeg ik van de zes proeflezers de feedback binnen voor mijn tweede boek Onbekommerd. Ik ben heel blij met de eerste reacties op het verhaal😊  Ik heb er een soort notulen van gemaakt om alle gedachten op een rij te krijgen en ook de proeflezers inzicht in de feedback van de anderen te geven. Het is zo leuk dat iedereen een boek op een andere manier beleeft. Binnenkort meer details over de tegenstelde meningen hier en daar. Ik ben heel erg blij met en dankbaar voor alle feedback.

Met behulp van AI (of zoals de fransen zeggen IA) heb ik samen met Hemko de opzet van de cover foto voor Onbekommerd gemaakt. Ik merk dat er in de schrijfwereld over AI heel tegengestelde en ook heftige meningen zijn.

Dankzij een abonnement bij het Centraal Boekhuis is mijn debuut Nonchalant sinds midden juli nu ook op alle online verkoopkanalen en de onlinebibliotheek te lezen. Vanaf de eerste dag was Nonchalant al te lezen in KoboPlus.

Ook de paperback van Nonchalant is sinds deze maand te leen bij een derde van de Nederlandse bibliotheken, maar verdorie niet in Hoorn waar een aantal scenes zich afspelen en de hoofdpersoon Lynda vandaan komt… Nou ja. Hier heb ik dus wel wat steken laten vallen vrees ik. Ook hoofdpersoon Annelies uit deel twee Onbekommerd komt uit Hoorn. Via andere bibliotheken is het voor leesgrage Hoornaars / Horinezen gelukkig wel te bestellen. Voor Onbekommerd wil ik te zijner tijd maar gewoon contact opnemen met de bibliotheek in Hoorn want ik ervaar dit wel als een soort “schrijfblunder”😊 Er zijn overigens meer dingen die in deze categorie vallen. Ik deel ze binnenkort eens😊

Eind juli is het herschreven manuscript van Onbekommerd naar de tweede ronde proeflezers gegaan. Om exact te zijn is het woordenaantal van 81.123 naar 93.347 gegaan. Ik ben nu weer reuze benieuwd naar de bevindingen…

Hemko heeft in onze tuin in de zon een foto van me gemaakt waar later dit jaar de cover van Onbekommerd ingeplakt kan worden. De bloem naast me is een hibiscus.

Volgende maand genieten we in onze Franse B&B weer verder van ons zomerseizoen en staat onder andere het maken van de definitieve cover van Onbekommerd op het programma.

Groetjes en een fijne augustus,

Martine

Feelgood schrijfster met boek

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more