web analytics
Select Page

Deze foto is genomen vanaf mijn bed. Je ziet mooi weer, je ziet veel kleur, maar voor mij betekent dit uitzicht vooral dat we in onze zomer residentie wonen. Door Corona wel twee maanden later dan gepland. Geen idee hoe jouw leven de afgelopen maanden was. Bij ons was het wat chaotisch en druk, maar nu is het eindelijk bijna weer “normaal”. Al onze vakantielocaties zijn vol gasten, de tuin is klaar en de klussen die we voor de start van het zomer seizoen wilden doen zijn af. Eindelijk heb is dus weer wat tijd voor mijn a.s. boek.

Ik heb me overigens de afgelopen maanden wel ‘s avonds in bed te pletter gelezen aan boeken van Nederlandse Feelgood schrijfsters. We wonen inmiddels al weer 15 jaar in Frankrijk en aangezien Bol vroeger niet over de grens leverde heb ik jaren lang eigenlijk alleen Engelse en Amerikaanse boeken gelezen gekocht bij Amazon. Het was verrassend om “Nederlandse” Feelgood boeken te lezen en schrijfstijlen te vergelijken. Vrijwel niemand schrijft in de ik-vorm ontdekte ik tot mijn schrik. Ik heb dat zelf wel gedaan; in engelse en amerikaanse Feelgood boeken is dit namelijk heel gewoon.

Ik ben begonnen met een analyse (ik zal je de praktische details besparen) en het oppoetsen van de eerste versie van ca. 105.000 woorden. Mijn man Hemko heeft met veel bombarie een grote rode stift gekocht. Hij verheugt zich er al op om flink te kunnen strepen wanneer ik klaar ben met de tweede versie en ik hem deze geprint voor kan leggen. Ik ben benieuwd. Hemko is mijn muze (lees: stimuleert om tijd te maken om te schrijven), maar in het verleden schuwde hij niet om mij te zeggen wat hij vond van artikelen die ik schreef. Daarna zijn er twee aardige dames die zich vervolgens over mijn Feelgood roman gaan buigen. Ik ben benieuwd naar alle reacties en commentaren…nu eerst nog even hard aan de slag en ondertussen ook van het zomerseizoen van ons werk genieten. Jij ook, ondanks het rare weer, geniet nu het nog zomer is!

Facebook (Chez Martine – feel good) https://www.facebook.com/chezmartinefeelgood/
Hebban.nl (Chez Martine) https://www.hebban.nl/!/ChezMartine
LinkedIn Martine Hoogschagen https://www.linkedin.com/in/martinehoogschagen/
Instagram Martine Hoogschagen https://www.instagram.com/martine_hoogschagen/