web analytics

Verrassende ontmoetingen on-line

Verrassende ontmoetingen on-line

Wanneer ik geweten had hoe leuk het is om een boek te schrijven, dan was ik er al veel eerder aan begonnen! Niet alleen het schrijven is heel leuk, maar ook het puzzelen om een verhaal goedlopend aan elkaar te plakken. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de interacties op de sociale media met “collega schrijvers” en verrassende ontmoetingen on-line.

Zo vroeg ik om zeker te weten dat ik niets gemist had voor mijn boek op een forum voor Nederlanders in Frankrijk suggesties voor alle Franse (katholieke) feestdagen die landelijk gevierd worden, jaarlijks terugkerende grote nationale (sport) evenementen en typisch Franse gewoontes (of dezelfde gewoontes als in Nederland, maar dan anders gevierd). Ik merkte namelijk dat typisch franse dingen ontbraken op de “officiele” lijsten, zoals de start van het jachtseizoen, de rentrée (=weer terug naar school) en de jaarlijkse grote wijnaanbiedingen in het voor- en jaar. Ik had suggesties voor katholieke feestdagen verwacht, maar dit was de eerste reactie die ik kreeg:

Hi Martine,
suggesties voor je kalender heb ik niet, en kennen doen we elkaar ook niet, maar toch wil ik een geheimpje kwijt. In 2005 op vakantie in de Vendee, tussen Beauvoir s mer en St Gervais zijn mijn partner en ik meermaals richting de passage de Gois gereden en wat hebben wij toen gedroomd van het te koop staande object. Het was voor ons niet de juiste tijd om toe te slaan, maar o wat wilden we dat toen graag. Daarom is het zo mooi dat ik niet lang daarna op het internet vond dat jullie het hadden gekocht en er prachtige plannen mee hadden. Uiteraard heb ik een of twee keer per jaar jullie site bezocht en zo nu en dan een verhaaltje gelezen. En daarbij altijd gedacht; jullie moesten eens weten…… Nou bij dezen dan! En hoewel wij sindsdien nooit meer in de buurt zijn geweest, heb ik via jullie website toch kunnen zien wat jullie ervan hebben gemaakt, dat hadden wij in onze fantasien nog niet eens kunnen bedenken.

Wij waren er even stil van.

Mijn antwoord:

Wat leuk en ook bijzonder om jullie geheim te lezen!

Dat vraagt om een geheim terug natuurlijk.

Ik zal eerlijk bekennen dat wanneer ik nu de foto’s zie van de staat waarin alles werd opgeleverd op de dag van tekenen bij de notaris, dan begrijp ik niet dat we er ooit aan begonnen zijn. Echter, we hadden er zo’n zin in dat we er dwars doorheen gekeken hebben en gewoon vol enthousiasme zijn begonnen….

(nog een kleine toegift) We hebben ons huis gekocht in februari, dus we zagen het later dan jullie, en dachten dat het wel aardig zou zijn om op 800m van de Atlantische oceaan te wonen. We kwamen tenslotte uit Castricum en Callantsoog en wilden bij de zee wonen. De sleutel kregen we begin juni en 2 weken later was het springvloed, maar een extreem grote. We wisten niet wat ons overkwam en al die fransen zagen die kwamen kokkelvissen. Pas toen realiseerden we hoe prachtig de plek was waar we waren gaan wonen. Stom hé….

Ik ben heel benieuwd waar de reis voor mijn eerste boek me nog meer heen gaat brengen….en of ik me geroepen voel nog meer persoonlijke ontboezemingen te doen?!?

P.S. de foto’s zijn allemaal genomen op de dag van oplevering bij de notaris 12 juni 2006. Dit was ook meteen de startdatum van onze B&B en vakantiewoningen in Frankrijk. Wanneer ik de foto’s nu zie…..
De staat waar in alles verkeerde; de keuken, de badkamer….pfff. Er was sinds de dag dat het koopcontract was getekend niets meer aan de tuin gedaan, heel veel troep was er achter gelaten en dan zal ik nog maar niet beginnen over de kwaliteit van de afwerking van de diverse bouwklussen die er gedaan waren….ALLES IS GESLOOPT, VERBRAND EN WEGGEDAAN! Het eerste jaar hoefden we geen hout voor onze openhaard te kopen en 15 jaar later levert het zelfs inspiratie op voor een boek😉

Ben je nieuwsgierig lees dan vanaf onze eerste nieuwsbrief in 2005 over onze huizenjacht en verhuizing naar Frankrijk.

Facebook (Chez Martine – feel good) https://www.facebook.com/chezmartinefeelgood/
Hebban.nl (Chez Martine) https://www.hebban.nl/!/ChezMartine
LinkedIn Martine Hoogschagen https://www.linkedin.com/in/martinehoogschagen/
Instagram Martine Hoogschagen https://www.instagram.com/in/martine_hoogschagen/

Overdekte serre bij a.s. Au Passage du Gois

Andere blogs over het ontstaan van Nonchalant

Zelf uitgeven

Zelf uitgeven

Zelf uitgevenZelf uitgeven Geen idee hoe jou het vergaat, maar je leert soms toch nog wel eens iets nieuws over jezelf. Ik ben kennelijk toch niet zo geduldig en rustig als ik altijd dacht… Mijn manuscript ligt inmiddels 3 maanden bij 3 uitgevers. Tot nu toe heb ik...

read more
Manuscript naar 3 uitgevers verzonden

Manuscript naar 3 uitgevers verzonden

Manuscript naar 3 uitgevers verzondenManuscript naar 3 uitgevers verzonden Spannend maar leuk! We zitten inmiddels midden in het hoogseizoen met onze B&B in Frankrijk, maar het is me gelukt om afgelopen vrijdag mijn manuscript naar 3 Nederlandse uitgevers te...

read more
Nu op zoek naar een uitgever

Nu op zoek naar een uitgever

Nu op zoek naar een uitgeverNu op zoek naar een uitgeverBen jij van de lijstjes? Ik zweer er bij en kan echt niet zonder. Zowel op papier, online, op mijn telefoon en wat moesten de lijstjesgekken zonder Excel?? Lijstjes maken is natuurlijk zo gedaan, maar het gaat...

read more
Proeflezers in actie

Proeflezers in actie

Proeflezers in actieProeflezers in actieIk zal het eerlijk bekennen. Een paar dagen ben ik behoorlijk zenuwachtig geweest, nadat ik mijn eerste manuscript ooit naar mijn proeflezers had gemaild. Gewoonlijk ben ik reuze kalm. Ik herkende mijzelf totaal niet……en toen...

read more
Voorlopig ben ik niet de nieuwe Heleen van Royen

Voorlopig ben ik niet de nieuwe Heleen van Royen

Voorlopig ben ik niet de nieuwe Heleen van RoyenVoorlopig ben ik niet de nieuwe Heleen van RoyenVorige week, tijdens een virtuele borrel, werd mijn man Hemko door zijn vrienden aan een waar kruisverhoor onderworpen. ”Hoe zit dat nu met dat boek van Martine? Wat is dat...

read more
Leuke & grappige herinneringen

Leuke & grappige herinneringen

Leuke & grappige herinneringenLeuke & grappige herinneringenKan ik een verhaallijn bedenken? Lukt het me er dan een boek van te maken? Wordt mijn boek entertaining genoeg om tot het einde te lezen? Wat nu als het met de grond gelijk gemaakt wordt? Ik heb zo’n...

read more