web analytics

Verrassende ontmoetingen on-line

Verrassende ontmoetingen on-line

Wanneer ik geweten had hoe leuk het is om een boek te schrijven, dan was ik er al veel eerder aan begonnen! Niet alleen het schrijven is heel leuk, maar ook het puzzelen om een verhaal goedlopend aan elkaar te plakken. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de interacties op de sociale media met “collega schrijvers” en verrassende ontmoetingen on-line.

Zo vroeg ik om zeker te weten dat ik niets gemist had voor mijn boek op een forum voor Nederlanders in Frankrijk suggesties voor alle Franse (katholieke) feestdagen die landelijk gevierd worden, jaarlijks terugkerende grote nationale (sport) evenementen en typisch Franse gewoontes (of dezelfde gewoontes als in Nederland, maar dan anders gevierd). Ik merkte namelijk dat typisch franse dingen ontbraken op de “officiele” lijsten, zoals de start van het jachtseizoen, de rentrée (=weer terug naar school) en de jaarlijkse grote wijnaanbiedingen in het voor- en jaar. Ik had suggesties voor katholieke feestdagen verwacht, maar dit was de eerste reactie die ik kreeg:

Hi Martine,
suggesties voor je kalender heb ik niet, en kennen doen we elkaar ook niet, maar toch wil ik een geheimpje kwijt. In 2005 op vakantie in de Vendee, tussen Beauvoir s mer en St Gervais zijn mijn partner en ik meermaals richting de passage de Gois gereden en wat hebben wij toen gedroomd van het te koop staande object. Het was voor ons niet de juiste tijd om toe te slaan, maar o wat wilden we dat toen graag. Daarom is het zo mooi dat ik niet lang daarna op het internet vond dat jullie het hadden gekocht en er prachtige plannen mee hadden. Uiteraard heb ik een of twee keer per jaar jullie site bezocht en zo nu en dan een verhaaltje gelezen. En daarbij altijd gedacht; jullie moesten eens weten…… Nou bij dezen dan! En hoewel wij sindsdien nooit meer in de buurt zijn geweest, heb ik via jullie website toch kunnen zien wat jullie ervan hebben gemaakt, dat hadden wij in onze fantasien nog niet eens kunnen bedenken.

Wij waren er even stil van.

Mijn antwoord:

Wat leuk en ook bijzonder om jullie geheim te lezen!

Dat vraagt om een geheim terug natuurlijk.

Ik zal eerlijk bekennen dat wanneer ik nu de foto’s zie van de staat waarin alles werd opgeleverd op de dag van tekenen bij de notaris, dan begrijp ik niet dat we er ooit aan begonnen zijn. Echter, we hadden er zo’n zin in dat we er dwars doorheen gekeken hebben en gewoon vol enthousiasme zijn begonnen….

(nog een kleine toegift) We hebben ons huis gekocht in februari, dus we zagen het later dan jullie, en dachten dat het wel aardig zou zijn om op 800m van de Atlantische oceaan te wonen. We kwamen tenslotte uit Castricum en Callantsoog en wilden bij de zee wonen. De sleutel kregen we begin juni en 2 weken later was het springvloed, maar een extreem grote. We wisten niet wat ons overkwam en al die fransen zagen die kwamen kokkelvissen. Pas toen realiseerden we hoe prachtig de plek was waar we waren gaan wonen. Stom hé….

Ik ben heel benieuwd waar de reis voor mijn eerste boek me nog meer heen gaat brengen….en of ik me geroepen voel nog meer persoonlijke ontboezemingen te doen?!?

P.S. de foto’s zijn allemaal genomen op de dag van oplevering bij de notaris 12 juni 2006. Dit was ook meteen de startdatum van onze B&B en vakantiewoningen in Frankrijk. Wanneer ik de foto’s nu zie…..
De staat waar in alles verkeerde; de keuken, de badkamer….pfff. Er was sinds de dag dat het koopcontract was getekend niets meer aan de tuin gedaan, heel veel troep was er achter gelaten en dan zal ik nog maar niet beginnen over de kwaliteit van de afwerking van de diverse bouwklussen die er gedaan waren….ALLES IS GESLOOPT, VERBRAND EN WEGGEDAAN! Het eerste jaar hoefden we geen hout voor onze openhaard te kopen en 15 jaar later levert het zelfs inspiratie op voor een boek😉

Ben je nieuwsgierig lees dan vanaf onze eerste nieuwsbrief in 2005 over onze huizenjacht en verhuizing naar Frankrijk.

Facebook (Chez Martine – feel good) https://www.facebook.com/chezmartinefeelgood/
Hebban.nl (Chez Martine) https://www.hebban.nl/!/ChezMartine
LinkedIn Martine Hoogschagen https://www.linkedin.com/in/martinehoogschagen/
Instagram Martine Hoogschagen https://www.instagram.com/in/martine_hoogschagen/

Overdekte serre bij a.s. Au Passage du Gois

Andere blogs over het ontstaan van Nonchalant

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheerInterview over uitgeven in eigen beheerIk ben een piraat! Gisteren wist ik dat eerlijk gezegd ook nog niet, maar ik las het in mijn duo interview samen met auteur Elmar Otten. Collega Patricia Bouwhuis-Ooyevaar maakt op dit...

read more
Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023Schrijf update februari 2023Was februari een leuke maand voor jou? Voor mij was het ontzettend leuk en druk want: Onze B&B was de hele maand volgeboekt We zijn gestart met klussen voor het nieuwe seizoen (oa 102 balkjes 2x gewit) We...

read more
Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more
Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalant

Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalant

Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalantNonchalant is nu ook #travelingbooknonchalantTot mijn plezier is Nonchalant aangekomen in Helmond en gaat vanaf daar op roadtrip voor het Traveling Book concept van Cindy @cindysbooksofromance #travelingbooknonchalant. Het...

read more
Oh néé, een gaskanon

Oh néé, een gaskanon

Oh néé, een gaskanonOh néé, een gaskanonIk zit verdorie ineens midden in een scene van mijn eigen boek…Voor wie mijn debuut Nonchalant gelezen heeft, ik bedoel de gaskanonscene.Er zijn rond ons dorp vaak velden met zonnebloemen en die zien er altijd prachtig uit...

read more
Eerste reacties op mijn debuut Nonchalant

Eerste reacties op mijn debuut Nonchalant

Eerste reacties op mijn debuut NonchalantEerste reacties op mijn debuut NonchalantDe paperback van Nonchalant is alweer een maand uit. Wat een ontzettend leuke tijd is het geweest. Toen ik begon met schrijven had er helemaal nooit bij stilgestaan hoe dat zou zijn...

read more