web analytics

Schrijf update maart 2023

Schrijf update maart 2023

Heb jij een leuke maand maart gehad? Bij ons was het superdruk bij onze Franse B&B met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. We hebben getimmerd, geverfd en zoals je op de foto ziet aan de tuin gewerkt, maar toch vond ik ’s morgens vroeg of ’s avonds laat nog even heerlijk een moment van ontspanning met mijn schrijfprojecten😊

Op 3 maart had ik de eerste versie van Onbekommerd af. Yeah! Heel blij met deze voorlopige versie, die nu tot begin april in de koelkast ligt te sudderen. Op dit moment 71.620 woorden / 146 pagina’s in Word. Ik hoop met ongeveer 80.000 woorden te eindigen.

Nu alles duidelijk is voor de verhaallijn en ik ook de hoofdrolspelers van het volgende deel heb bedacht en geïntroduceerd kon ik de definitieve flaptekst schrijven. Je leest hem op Hebban, Goodreads en op mijn eigen site https://chezmartine.nl/onbekommerd/

Oud-collega Patricia Bouwhuis-Ooyevaar die nu schrijfcollega is interviewde me over publiceren in eigen beheer. Ze maakt er op haar website een leuk duo-interview van samen met Elmar Otten. Het is de vierde in een serie interviews: https://www.storkhouse.nl/2023/03/07/de-aanpak-van-deel-4/

Op 8 maart zag ik Lynda Schipper uit Nonchalant op de social media voorbijkomen. Daar werd ik heel erg blij van😊

Voor de Indieawards is de uitslag bekend van de publieksprijs evenals de keuze van de jury. Ik zat er als debutant vanzelfsprekend niet bij, maar ik was natuurlijk al heel erg blij met de nominering😊 Heel veel dank aan iedereen die heeft gestemd op Nonchalant!

Vanaf volgend jaar mogen auteurs die uitgeven in eigen beheer deelnemen aan de Valentijnsprijs. Niet dat ik ook maar een kans zou maken om te winnen met al die schrijfcollega’s die al jarenlang geweldig leuke boeken schrijven. Het gaat mij erom dat er langzaam een ander idee begint te komen over schrijvers die in eigen beheer uitgeven en met hulp van proeflezers, leesverslagen en professionele eindredactie ook boeken maken die het lezen waard zijn. Over smaak valt natuurlijk nog altijd niet te twisten😊

Op 15 maart ben ik gestart met mijn Show, don’t tell project. Het loopt nog tot morgen 31 maart maar ik ben nu al superblij met het resultaat. Binnenkort een samenvatting en conclusie van alle gegevens. Heel veel dank aan iedereen die al heeft meegedaan en voor de ontzettend leuke reacties na het invullen
De uitleg lees je op mijn website : https://chezmartine.nl/uitleg-bij-mijn-show-dont-tell…/
Deelnemen kan via : https://www.facebook.com/groups/showdonttellprojectvanmartine

In april neem ik alvast even contact op met alle proeflezers, start ik met de herschrijf van Onbekommerd en rond ik mijn research af, een heel leuk en natuurlijk leerzaam onderdeel van het schrijven.
Fijne dag en tot in april!

Groetjes,

Martine

Schrijf update Martine Hoogschagen maart 2023

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more