web analytics

Column Dag 2023 bij Facebookgroep Feelgood uit Nederland en Vlaanderen

Column Dag 2023 bij Facebookgroep Feelgood uit Nederland en Vlaanderen

Heel veel dank aan alle lieve mensen die mijn tweede boek Onbekommerd en/of mijn feelgood kerstnovelle Wie versiert mij? gelezen hebben. Jullie hebben me daarmee heel erg blij gemaakt en met alle enthousiaste feedback geluksmomentjes gegeven!
Voor de Facebookgroep Feelgood uit Nederland en Vlaanderen https://www.facebook.com/groups/135515795350125 schreef ik net als een tiental collegaโ€™s een bijdrage met het thema Dag 2023. Ik deel hem ook hier, want het gaat niet over alle ellende in de wereld, maar over leuke dingen in ons privรฉleven in 2023.
————–

๐ƒ๐š๐  ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ‘ โ€“ ๐ ๐ž๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ค๐ฅ๐ž๐ข๐ง๐ž ๐๐ข๐ง๐ ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ’!

Heb je het ook weleens dat iemand vraagt wat je de dag ervoor gegeten hebt en dat je het werkelijk niet meer kunt bedenken?

Ik heb dat met het jaar 2023. Wanneer ik beelden naar boven probeer te halen dan is het blanco in mijn hoofd. Er speelden ook zoveel dingen in de wereld die ik liever wilde vergetenโ€ฆ Ze zijn in eerdere columns deze maand hier in de groep al voorbijgekomen. Ik wil ik me in mijn column liever richten op mijn kleine geluksmomenten uit 2023 of omdat ik (achteraf) moest lachen.

Voor wie mij niet kent, de fotoโ€™s bekijkt en ze niet helemaal kan plaatsen. Ik ben niet heel veel in Frankrijk op vakantie geweest, maar ik woon daar sinds 2006. Samen met mijn man heb ik een B&B op 800m van de Atlantische oceaan en ik schrijf feelgood boeken die geรฏnspireerd zijn op ons leven. Luchtige verhalen, slow burn romances, zonder scenes met veel emoties of drama.

Ik heb voor deze column in mijn fotoโ€™s van 2023 gezocht naar beelden van een paar van mijn kleine geluksmomenten.

1. Ik schijf al minstens tien jaar lang elke zondag op deze kleine blaadjes. Leuke momenten, dingen die me raakten of iets waar ik aan het einde van het jaar nog even bij stil wil staan. Samen met mijn man lezen we om beurten de blaadjes aan elkaar voor tussen Kerstmis en Oud en Nieuw. Telkens een paar velletjes wanneer we overdag samen koffie- of theedrinken of โ€˜s avonds bij de openhaard. Een bakje vol met herinneringen aan het afgelopen jaar dus.

2. Een heerlijke taart die ik voor het eerste maakte toen vrienden kwamen eten. Tot mijn opluchting lukte hij (frambozen rozenwater panna cotta taart met gedroogde rozenblaadjes eroverheen).

3. Een middag op het strand die ik niet snel zal vergeten. We waren voor het eerst op dit mooie plekje. Het was zo heerlijk daar. Er scheen een lekker zonnetje, maar toch was het niet te warm en de zee was kraakhelder. Mijn man snorkelde urenlang en ik schreef de opzet van mijn feelgood kerstnovelle Wie versiert mij?.

4. We vinden het heerlijk om in onze tuin te BBQโ€™en. Meestal is de eerste keer al in maart, maar dit jaar liet het weer dat steeds niet toe en was onze eerste BBQ-ronde pas in april. We hebben heerlijk zitten smikkelen en wat waren we blij dat het eindelijk weer kon.

5. De foto met het Japanse eten markeert voor mij het moment waarop ik dit jaar het hardste heb gelachen. Ik ging in het Japanse restaurant naar de wc. Toe ik klaar was drukte ik in al mijn onschuld per abuis op de spoelknop die je een flinke wasbeurt geeft aan je billen. Ik was compleet doorweekt en voelde me echt iemand van het platteland op bezoek in de grote stad๐Ÿ˜Š

6. De roze bloem is een reuzenhibiscus. Prachtig vind ik ze en leuk als achtergrond op een foto dacht ik. Ik houd mijn debuut Nonchalant vast met het idee dat we dan in november, wanneer mijn tweede boek Onbekommerd uit zou komen, we daar dan de cover overheen zouden kunnen plakken en er een mooie zomerse promotiefoto zou zijn. Als je goed kijkt zie je dat ik het boek niet goed vast had. We kregen er met geen mogelijkheid een cover overheen geplakt zonder dat het er lelijk uitzag. De foto is dus uiteindelijk voor niets gemaakt, maar ik vind hem nog steeds leuk, omdat ik op dat moment zo blij en trots was dat mijn boek tweede boek klaar was.

7. We kwamen terug van vakantie en zagen allerlei vreemde tekens op ons grasveld โ€ฆWat blijkt, we krijgen EINDELIJK glasvezel. Ja ja, wij wonen op het Franse platte platteland en dan duurt zoiets wat langer dan in Nederland. De kabel ligt er inmiddels en we kunnen niet wachten tot ze het eindelijk gaan aansluiten.

8. Natuurlijk heb ik op onze trouwdag op 9 september wat vrolijks aangetrokken en zijn we samen lekker uit eten geweest in een poepsjiek restaurant met zicht op zee. Het maakt me heel gelukkig dat we het nog steeds zo leuk samen hebben. We zijn sinds 2006 zelfs zeven dagen per week 24 uur per dag samen, doordat we ook samen werken, maar dat heeft ons alleen maar dichter bij elkaar gebracht.

9. In november hadden we dagenlang zware stormen. Ik keek dan wat sip naar buiten, want ik zag bloemen en blaadjes door de lucht vliegen. Maar toen de storm weer ging liggen bleek onze tuin er tot mijn opluchting nog heel kleurig uit te zien.

10. Op de laatste foto puzzel ik aan de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je kunt het aan mijn gezicht zien; het lukt heel goed. Ik word er elke keer weer heel erg vrolijk van als ik met een boekenproject bezig ben. Ik zou je dan ook op het hart willen drukken dat wanneer je schrijfplannen hebt (of iets anders leuks), maar je er tot nu toe nooit iets mee deed, doe dat dan in 2024! Je weet nooit waar het allemaal toe leidt of hoe je zult genieten tot je het probeert.

Ik hoop dat jij net als op de fotoโ€™s ook veel kleine geluksmomentjes had in 2023. Ik kan het je echt aanraden om ze ook eens een jaar lang op te schrijven. Je zult er vast versteld van staan hoeveel het er elke week zijn en aan het einde van het jaar kun je weer even genieten van al die mooie momenten.

Dag 2023. Ik heb al heel veel zin in 2024. Het nieuwe jaar zie ik wel helder voor me. Op schrijfgebied wil ik Onverschillig, het derde en laatste deel van mijn eerste Feelgood-serie af te schrijven, eindelijk mijn kookboek Fast French Food met supersimpele Franse gerechten af maken en de ideeรซn die ik heb voor een feelgood kerstnovelle uitwerken. Hopelijk heb jij ook leuke dingen om naar uit te kijken in het nieuwe jaar.

Ik wens je een heel mooi uiteinde van 2023, een goed begin van 2024 en een jaar met weinig zorgen, veel liefde en leesplezier, maar vooral een hele goede gezondheid!

Lieve groeten,

Martine

PS als je het leuk vindt kun je mijn schrijfavonturen volgen op https://www.facebook.com/chezmartinefeelgood of Insta @martine_hoogschagen. Leuk om je daar te zien๐Ÿ˜Š

 

Dag van Martine Hoogschagen

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond โ€œIn vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders ๐Ÿ˜Š https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: ๐Ÿ’—In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.๐Ÿ’—In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more