web analytics

Fast French Food

Kookboek snelle Franse gerechten

​Geïnspireerd op Nonchalant

Fast French Food

Denk jij bij de Franse keuken aan vleesgerechten die uren staan te sudderen of drie keer ingekookte sauzen? Dat zijn echt niet dingen die Fransen thuis door de weeks eten. Dan is juist alles simpel en snel klaar. Een halve grapefruit, een gekookt ei met mayonaise of een paar plakjes droge droge worst vooraf. Als hoofdgerecht biefstuk met patat of omelet met opgewarmde sperziebonen uit blik. Als nagerecht is er gewoon een peer en een stukje blauwe kaas, mandarijnen met wat noten of gewoon iets lekkers van de bakker.

Voor Fast French Food ben ik al mijn Franse vrienden en buren langs geweest om hun snelle simpele maar lekkere recepten te verzamelen van gerechten die ze doordeweeks thuis eten. Ook uit mijn au pairtijd wist ik ook nog een breed scala aan recepten die allemaal zijn opgenomen. Zoals andijvieslalade met spekjes en croutons, een hele appel gepoft in de oven, soep van overgebleven groenten en natuurlijk raclette. De Franse versie van ons gourmetten maar tien keer sneller klaar en ook erg lekker.

Dit kookboek is geïnspireerd op het boek Nonchalant over Lynda Schipper die voor een jaar naar Frankrijk gaat om een foodblog te starten met gerechten zoals Fransen door de weeks thuis eten. Lekker snel en simpel.

 

Blog

Blogs 

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more
Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.com

Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.com

Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.comKerstverhaal op boekenblog Bookstamel.comDeze week kreeg ik via Messenger een foto van een werkelijk enorm grote witte en wat verfrommelde damesonderbroek. De aanleiding was dit Kerstverhaal dat ik schreef voor de boekenblog...

read more
De tweede ronde een week gratis te downloaden

De tweede ronde een week gratis te downloaden

De tweede ronde een week gratis te downloadenDe tweede ronde een week gratis te downloadenSamen met de muze van mijn kerstnovelle op de foto☺ Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar? Voor mij was het een soort van wervelwind. Twaalf maanden geleden schreef ik een...

read more
Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022

Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022

Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022Het leven in een Franse B&B - Vertrouw, Vermoed en Verwacht Martine Hoogschagen Het programma Ik vertrek en soort gelijke tv-programma’s...

read more
Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalant

Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalant

Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalantNonchalant is nu ook #travelingbooknonchalantTot mijn plezier is Nonchalant aangekomen in Helmond en gaat vanaf daar op roadtrip voor het Traveling Book concept van Cindy @cindysbooksofromance #travelingbooknonchalant. Het...

read more
Oh néé, een gaskanon

Oh néé, een gaskanon

Oh néé, een gaskanonOh néé, een gaskanonIk zit verdorie ineens midden in een scene van mijn eigen boek…Voor wie mijn debuut Nonchalant gelezen heeft, ik bedoel de gaskanonscene.Er zijn rond ons dorp vaak velden met zonnebloemen en die zien er altijd prachtig uit...

read more