web analytics

Fast French Food

Kookboek snelle Franse gerechten

​Geïnspireerd op Nonchalant

Fast French Food

Denk jij bij de Franse keuken aan vleesgerechten die uren staan te sudderen of drie keer ingekookte sauzen? Dat zijn echt niet dingen die Fransen thuis door de weeks eten. Dan is juist alles simpel en snel klaar. Een halve grapefruit, een gekookt ei met mayonaise of een paar plakjes droge droge worst vooraf. Als hoofdgerecht biefstuk met patat of omelet met opgewarmde sperziebonen uit blik. Als nagerecht is er gewoon een peer en een stukje blauwe kaas, mandarijnen met wat noten of gewoon iets lekkers van de bakker.

Voor Fast French Food ben ik al mijn Franse vrienden en buren langs geweest om hun snelle simpele maar lekkere recepten te verzamelen van gerechten die ze doordeweeks thuis eten. Ook uit mijn au pairtijd wist ik ook nog een breed scala aan recepten die allemaal zijn opgenomen. Zoals andijvieslalade met spekjes en croutons, een hele appel gepoft in de oven, soep van overgebleven groenten en natuurlijk raclette. De Franse versie van ons gourmetten maar tien keer sneller klaar en ook erg lekker.

Dit kookboek is geïnspireerd op het boek Nonchalant over Lynda Schipper die voor een jaar naar Frankrijk gaat om een foodblog te starten met gerechten zoals Fransen door de weeks thuis eten. Lekker snel en simpel.

 

Blog

Blogs 

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheerInterview over uitgeven in eigen beheerIk ben een piraat! Gisteren wist ik dat eerlijk gezegd ook nog niet, maar ik las het in mijn duo interview samen met auteur Elmar Otten. Collega Patricia Bouwhuis-Ooyevaar maakt op dit...

read more
Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell project ‘Show, don’t tell’ is iets waar ik nog wat moeite mee heb bij het schrijven. Wanneer je een technische uitleg in een schrijfboek leest is dat toch...

read more
Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023Schrijf update februari 2023Was februari een leuke maand voor jou? Voor mij was het ontzettend leuk en druk want: Onze B&B was de hele maand volgeboekt We zijn gestart met klussen voor het nieuwe seizoen (oa 102 balkjes 2x gewit) We...

read more
recepten DVP Bookish Valentine Event

recepten DVP Bookish Valentine Event

Recepten DVP Bookish Valentine EventRecepten DVP Bookish Valentine EventBonjour, Heb je 11 februari genoten op het Bookish Valentine Event van Dutch Venture Publishing? Ik was heel blij dat ondanks dat ik geen auteur bij deze uitgever ben ik toch kon bijdragen aan de...

read more
Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023Schijf update januari 2023Mijn conclusie na één jaar social media voor mijn schrijfprojecten: ik krijg veel meer ‘likes’ en commentaar op dingen uit mijn privéleven dan details over mijn schrijven😃 Ik weet niet of dat iets zegt over mijn...

read more
Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more