web analytics

Fast French Food

Kookboek snelle Franse gerechten

​Geïnspireerd op Nonchalant

Fast French Food

Denk jij bij de Franse keuken aan vleesgerechten die uren staan te sudderen of drie keer ingekookte sauzen? Dat zijn echt niet dingen die Fransen thuis door de weeks eten. Dan is juist alles simpel en snel klaar. Een halve grapefruit, een gekookt ei met mayonaise of een paar plakjes droge droge worst vooraf. Als hoofdgerecht biefstuk met patat of omelet met opgewarmde sperziebonen uit blik. Als nagerecht is er gewoon een peer en een stukje blauwe kaas, mandarijnen met wat noten of gewoon iets lekkers van de bakker.

Voor Fast French Food ben ik al mijn Franse vrienden en buren langs geweest om hun snelle simpele maar lekkere recepten te verzamelen van gerechten die ze doordeweeks thuis eten. Ook uit mijn au pairtijd wist ik ook nog een breed scala aan recepten die allemaal zijn opgenomen. Zoals andijvieslalade met spekjes en croutons, een hele appel gepoft in de oven, soep van overgebleven groenten en natuurlijk raclette. De Franse versie van ons gourmetten, maar tien keer sneller klaar en ook erg lekker.

Dit kookboek is geïnspireerd op mijn debuut Nonchalant, over Lynda Schipper die voor een jaar naar Frankrijk gaat om een foodblog te starten met gerechten zoals Fransen door de weeks thuis eten. Lekker snel en simpel.

 

Blog

Blogs 

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more