web analytics

Schrijf update augustus 2023

Schrijf update augustus 2023

Heb je een leuke augustus maand gehad? Voor mij is het voorbijgevlogen. Het was nog steeds hoogseizoen op het werk, zorgen om de gezondheid van mijn vader en natuurlijk mijn tweede boek Onbekommerd.

In augustus is er hard gewerkt aan Onbekommerd door de tweede ronde proeflezers. Eind augustus heb ik alle feedback verwerkt. Binnenkort deel ik wat blunder(tje)s en achtergronddetails over het verhaal.

Per post stuurde ik aan de proeflezers van de eerste ronde Franse bedankjes die allemaal een link hebben naar het verhaal van Onbekommerd. Ik stel vanaf volgende week de rest van de proeflezers aan je voor, evenals de quotes die ik van hen gekregen heb voor in het boek en op de cover. Alle proeflezers krijgen natuurlijk een gesigneerde paperback in november. Ik doe graag wat voor alle moeite die zij voor mij doen. Ik ben er echt heel erg blij mee. Door iedereen ben ik heel erg goed geholpen. Onbekommerd is een leuk boek geworden. Ik ben er trots op😊

In de foto bij dit bericht ook de definitieve cover van Onbekommerd. Het is idee is dat de cover aansluit bij mijn debuut Nonchalant qua stijl en weer uitstraalt dat het romantische fictie is maar niet “te klef”. Inmiddels is de cover geplaatst op mijn Facebook banner, Hebban.nl en Goodreads.com.

Samen met mijn man Hemko heb ik ook twee verschillende advertenties gemaakt voor mijn debuut Nonchalant om te testen op Facebook.

Terwijl ik wachtte op de feedback van de proeflezers heb ik ook al heel voorzichtig in mijn hoofd een eerste opzet gemaakt voor Onverschillig, het derde en laatste boek in de Zorgeloos-serie. Ik heb door de tijd heen een bakje vol met aantekeningen verzameld over nog niet behandelde cultuurverschillen en observaties. Ik merk wel dat ik na 18 jaar in Frankrijk van sommige dingen geen idee heb hoe het nu gaat in Nederland gaat. De komende tijd wil ik tijdens het schrijven af en toe een vraag stellen op mijn socials wanneer ik over iets twijfel. Iedereen uit Nederland die mij volgt is vanzelfsprekend een expert in het “Nederlander zijn.” Ik voel me overigens in Frankrijk nog steeds een echte Nederlander maar wanneer ik in Nederland ben voel ik me soms toch eerder een beetje frans. Heel gek.

Voor september liggen er heel wat kleine administratieve dingen te wachten tot het manuscript van Onbekommerd weer terugkomt van de eindredactie door @emmabooks. Een update van mijn website chezmartine.nl staat ook in de planning voor september. Hopelijk zal Onbekommerd dan te pre-orderen zijn op Kobo en Amazon. Ik wil me ook eindelijk weer bezighouden met mijn Show don’t tell groep op Facebook waar ik een leuk idee voor heb. Eind september wil ik voor de verandering eens een overzicht delen met mijn gelezen boeken en leren hoe pic-collage werkt. Voor dit bericht heb ik alvast een beetje geoefend😊

Ik wens je een hele goede september maand!

Groetjes,

Martine

PS met dank voor de foto’s @Neeltjesboeken

Collage feelgood boeken

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more