web analytics

Schrijf update september 2023

Schrijf update september 2023

Om heel eerlijk te zijn ben ik een lente- en zomermens, dus ik vind het jammer dat zelfs bij ons in Frankrijk de tekenen van de herfst te zien zijn. Welk seizoen is jouw favoriet?

In afwachting van de eindredactie van het manuscript van Onbekommerd schreef ik in september een feelgood kerstnovelle voor de schrijfwedstrijd van Kobo en het tijdschrift Elegance met de titel Wie versiert mij?. Heel erg fan van de herfst ben ik niet, maar kerst vind ik juist weer geweldig leuk. Hoewel ik met zonnig weer het verhaal bedacht en uitwerkte was het heerlijk om een kerstverhaal te schrijven. Hopelijk zul je binnenkort van mijn novelle genieten, want nuchter als ik ben verwacht ik niet te winnen. Maar ik vind mijn kerstverhaal veel te leuk om hem ergens in een digitale la te laten liggen. Ook de proeflezers waren enthousiast. Marleen van @missp_her_books_read vond mijn kerstnovelle ‘Origineel’. Ze leest honderden boeken per jaar dus dat vond ik leuk om te horen. Ook Antoinette van @boekensteeg heeft proefgelezen. Zij is altijd zeer kritisch maar vond het in de basis ‘Een leuk verhaal’.

In september stelde ik de twee proeflezers Bianca en Ilona aan je voor. In oktober maak je kennis met Kim, Neeltje en Anja.

Ik heb er door tijdgebrek nog geen ruchtbaarheid aan gegeven maar het e-book van Onbekommerd is nu al te pre-orderen bij Kobo.com en komt 16 november meten in KoboPlus https://www.kobo.com/nl/nl/ebook/onbekommerd.

Eind september kwam de file van Onbekommerd alweer terug van de eindredactie door @emmabooks met de woorden: “Verhaaltechnisch vond ik het erg goed uitgewerkt. Een echte feelgood met goed uitgewerkte, likable personages.” Daar werd ik blij van natuurlijk. Ik ben heel benieuwd wat jij van Onbekommerd zult vinden.

Voor oktober liggen er heel wat dingen in het verschiet. Om het niet te verwarrend voor je te maken beperk ik me in mijn toelichting hieronder tot Onbekommerd, maar in de praktijk zal ik soortgelijke dingen doen voor mijn kerstnovelle Wie versiert mij?. Ik had meteen wel een leermoment voor wat betreft het verzinnen van een titel. Kies er nooit eentje met een vraagteken er in!!!, want aan het einde van een zin ziet het zo raar wanneer er nog weer een punt achter moet.

In oktober:

– Moet het manuscript van Onbekommerd klaargemaakt worden voor de laatste controle door Isolde van @isoldes_woorden.
– Hopelijk komt het eindelijk goed met een update van mijn website chezmartine.nl.
– Ik ga voorbereiden dat Onbekommerd op 16 november overal online gekocht kan worden.
– Ook het organiseren van de blogtour voor Onbekommerd staat in de planning voor oktober.
– Hopelijk zal de paperback van Onbekommerd in oktober te pre-orderen zijn op Amazon.
– Ik wil me eindelijk weer bezig gaan houden met mijn Show don’t tell groep op Facebook, waar ik een leuk idee voor heb.
– Eind oktober wil ik voor de verandering eens een overzicht delen met mijn gelezen boeken (en leren hoe pic-collage werkt).

Ik wens je een hele goede oktober maand!

Groetjes,

Martine

Schrijf update september 2023

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more