web analytics

De boekenkast van……………

De boekenkast van……………

Vandaag de boekenkast van: Martine!

– Wat is je naam?
Martine Hoogschagen

– Heb je een fysieke of digitale boekenkast?
Mijn nog te lezen boeken staan in mijn digitale boekenkast bij Kobo, gekochte e-boeken op een e-reader die het helaas niet mee doet en gewone boekenkasten verspreid over ons huis en drie vakantiehuizen (ik heb een B&B in Frankrijk).

– Hoe heb je je fysieke boekenkast ingedeeld?
Fictie staat per taal en voor de rest compleet door elkaar, alhoewel ik in onze vakantiehuizen soms beweging zie wanneer gasten onze boeken op auteur zetten of juist weer op kleur. Alleen onze reisgidsen en mijn kookboeken staan wel bij elkaar in ons privégedeelte waar we in de zomer wonen.

– Welk genre lees je het meest?
Romantische fictie. Het liefst low angst slow burn romances.

– Heb je favoriete schrijvers?
Mariana Zapata, Penny Reid, Diana Gabaldon en de meer romantische boeken van Kristen Ashley. Van al deze auteurs heb ik bepaalde boeken tig keer herlezen.

– Welk boek is de topper in je boekenkast?
Het eerste deel van de Reiziger-serie van Diana Gabaldon (boek valt nu uit elkaar…).

– Hoeveel ongelezen boeken heb je in de (digitale) kast staan?
Nooit meer dan 4 à 5 boeken. Ik download er een paar in KoboPlus, lees ze en haal ze dan weer van mijn tablet. Ik houd op Goodreads.com een lijstje bij van boeken die ik graag eens zou willen lezen. Dat zijn er op dit moment 106. Sinds ik in 2019 begonnen ben met schrijven merk ik dat ik minder lees ter ontspanning, omdat mijn leestijd opgaat aan boeken voor mijn research.

– Hoe kies je een boek uit je ongelezen stapel?
Mijn stemming. Absoluut, en ook of ik moe ben of niet, want bij sommige verhalen moet je echt je hoofd erbij kunnen houden. Wanneer ik moe ben heb ik de neiging om boeken te herlezen.

– Welk boek wil je nog graag toevoegen aan je boekenkast?
Ik heb meer dan honderd kookboeken en zou heel graag volgend jaar (EINDELIJK!!!) mijn eigen kookboek Fast French Food daar aan toevoegen. Ik kijk heel erg uit naar dat moment.

– Welk boek komt nooit in je boekenkast?
Er zijn best veel genres waar ik nog nooit iets van gelezen heb. Ik durf er niet over te oordelen tot ik dat gedaan heb (o.a. horror, fantasy en sci-fi).

Boekenkast Martine Hoogschagen

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more