web analytics

Lezers enquête voor Franse B&B boek

Lezers enquête voor Franse B&B boek

We zitten met ons werk bij Au Passage du Gois B&B – atlantische Loirestreek midden in het hoogseizoen, dus de tijd vliegt voorbij natuurlijk. We doen twee keer per week met onze gasten een leuke activiteit in of bij de zee. Denk aan garnalenvissen, een avondwandeling, bezoek aan een kruidentuin, kokkelsvissen etc. We hebben voor Nederlandse begrippen een redelijk groot terrein (2400m2) en dan koken we ook nog een keer per week voor onze gasten een uitgebreide maaltijd in Franse stijl. Terwijl ik hier allemaal druk mee bezig ben komen er tot mijn verbazing toch af en toe ideetjes voor verhalen in een volgend boek naar boven borrelen.
Inmiddels waren het er zo veel geworden dat ik maar in een Feelgood boeken groep op Facebook (Feelgood Books) in een poll gevraagd heb welk verhaal de voorkeur zou hebben en met wat voor type hoofdpersonen. Ik gaf 5 verhaallijnen op, maar na een paar uur stemmen was al duidelijk dat meer dan de helft van de stemmers (149) het liefste een verhaal zou lezen over….een B&B in Frankrijk. Dat had ik echt nooit gedacht en ik had zelfs niet eens gezegd dat wij een B&B hebben, om het stemmen vooral niet te beïnvloeden😊
Nou ik heb inspiratie genoeg natuurlijk voor een leuk Feelgood verhaal in een Franse B&B😊 Mijn gewijzigde planning dus voor de komende maanden:
– GEDULDIG wachten op reactie van de drie Nederlandse Feelgooduitgevers op mijn eerste Feelgoodboek Nonchalant
– Brainstormsessie met mijn man Hemko over alle facetten van ons werk en wat er leuk zou zijn in een Feelgood verhaal
– Lezen van een aantal Feelgood boeken die zich afspelen in een B&B (als je nog tips hebt hoor ik het graag BVD 😊)
– Uitdenken complete verhaallijn voor mijn a.s. B&B Feelgoodverhaal en aansluitend research doen
– Heel juli+augustus uitwerken recepten voor een digitaal kookboek bij mijn eerste Feelgoodboek Nonchalant
– Op 15 september deadline schrijfwedstrijd Loft Books
– Na het zomerseizoen van onze Franse B&B (ca. midden oktober) kan ik heerlijk gaan schrijven aan mijn B&B verhaal♥ Ik heb nu al zin!!!
welk verhaal lijkt jouw het leukst om te lezen

Blog

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheer

Interview over uitgeven in eigen beheerInterview over uitgeven in eigen beheerIk ben een piraat! Gisteren wist ik dat eerlijk gezegd ook nog niet, maar ik las het in mijn duo interview samen met auteur Elmar Otten. Collega Patricia Bouwhuis-Ooyevaar maakt op dit...

read more
Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell project

Uitleg bij mijn Show don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell projectUitleg bij mijn Show, don’t tell project ‘Show, don’t tell’ is iets waar ik nog wat moeite mee heb bij het schrijven. Wanneer je een technische uitleg in een schrijfboek leest is dat toch...

read more
Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023

Schrijf update februari 2023Schrijf update februari 2023Was februari een leuke maand voor jou? Voor mij was het ontzettend leuk en druk want: Onze B&B was de hele maand volgeboekt We zijn gestart met klussen voor het nieuwe seizoen (oa 102 balkjes 2x gewit) We...

read more
recepten DVP Bookish Valentine Event

recepten DVP Bookish Valentine Event

Recepten DVP Bookish Valentine EventRecepten DVP Bookish Valentine EventBonjour, Heb je 11 februari genoten op het Bookish Valentine Event van Dutch Venture Publishing? Ik was heel blij dat ondanks dat ik geen auteur bij deze uitgever ben ik toch kon bijdragen aan de...

read more
Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023

Schijf update januari 2023Schijf update januari 2023Mijn conclusie na één jaar social media voor mijn schrijfprojecten: ik krijg veel meer ‘likes’ en commentaar op dingen uit mijn privéleven dan details over mijn schrijven😃 Ik weet niet of dat iets zegt over mijn...

read more
Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more