web analytics

Lezers enquête voor Franse B&B boek

Lezers enquête voor Franse B&B boek

We zitten met ons werk bij Au Passage du Gois B&B – atlantische Loirestreek midden in het hoogseizoen, dus de tijd vliegt voorbij natuurlijk. We doen twee keer per week met onze gasten een leuke activiteit in of bij de zee. Denk aan garnalenvissen, een avondwandeling, bezoek aan een kruidentuin, kokkelsvissen etc. We hebben voor Nederlandse begrippen een redelijk groot terrein (2400m2) en dan koken we ook nog een keer per week voor onze gasten een uitgebreide maaltijd in Franse stijl. Terwijl ik hier allemaal druk mee bezig ben komen er tot mijn verbazing toch af en toe ideetjes voor verhalen in een volgend boek naar boven borrelen.
Inmiddels waren het er zo veel geworden dat ik maar in een Feelgood boeken groep op Facebook (Feelgood Books) in een poll gevraagd heb welk verhaal de voorkeur zou hebben en met wat voor type hoofdpersonen. Ik gaf 5 verhaallijnen op, maar na een paar uur stemmen was al duidelijk dat meer dan de helft van de stemmers (149) het liefste een verhaal zou lezen over….een B&B in Frankrijk. Dat had ik echt nooit gedacht en ik had zelfs niet eens gezegd dat wij een B&B hebben, om het stemmen vooral niet te beïnvloeden😊
Nou ik heb inspiratie genoeg natuurlijk voor een leuk Feelgood verhaal in een Franse B&B😊 Mijn gewijzigde planning dus voor de komende maanden:
– GEDULDIG wachten op reactie van de drie Nederlandse Feelgooduitgevers op mijn eerste Feelgoodboek Nonchalant
– Brainstormsessie met mijn man Hemko over alle facetten van ons werk en wat er leuk zou zijn in een Feelgood verhaal
– Lezen van een aantal Feelgood boeken die zich afspelen in een B&B (als je nog tips hebt hoor ik het graag BVD 😊)
– Uitdenken complete verhaallijn voor mijn a.s. B&B Feelgoodverhaal en aansluitend research doen
– Heel juli+augustus uitwerken recepten voor een digitaal kookboek bij mijn eerste Feelgoodboek Nonchalant
– Op 15 september deadline schrijfwedstrijd Loft Books
– Na het zomerseizoen van onze Franse B&B (ca. midden oktober) kan ik heerlijk gaan schrijven aan mijn B&B verhaal♥ Ik heb nu al zin!!!
welk verhaal lijkt jouw het leukst om te lezen

Blog

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!

Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Ik sta op de longlist van de Indie-awards!!!!Leuk nieuws voor mij en iedereen die me hielp bij het schrijven van Nonchalant. Voor het eerst in mijn leven sta ik op een longlist. Net echt en in goed gezelschap natuurlijk. Ik...

read more
Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.com

Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.com

Kerstverhaal op boekenblog Bookstamel.comKerstverhaal op boekenblog Bookstamel.comDeze week kreeg ik via Messenger een foto van een werkelijk enorm grote witte en wat verfrommelde damesonderbroek. De aanleiding was dit Kerstverhaal dat ik schreef voor de boekenblog...

read more
De tweede ronde een week gratis te downloaden

De tweede ronde een week gratis te downloaden

De tweede ronde een week gratis te downloadenDe tweede ronde een week gratis te downloadenSamen met de muze van mijn kerstnovelle op de foto☺ Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar? Voor mij was het een soort van wervelwind. Twaalf maanden geleden schreef ik een...

read more
Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022

Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022

Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022Column voor webmagazine Boek&Breakfast op 25 september 2022Het leven in een Franse B&B - Vertrouw, Vermoed en Verwacht Martine Hoogschagen Het programma Ik vertrek en soort gelijke tv-programma’s...

read more
Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalant

Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalant

Nonchalant is nu ook #travelingbooknonchalantNonchalant is nu ook #travelingbooknonchalantTot mijn plezier is Nonchalant aangekomen in Helmond en gaat vanaf daar op roadtrip voor het Traveling Book concept van Cindy @cindysbooksofromance #travelingbooknonchalant. Het...

read more
Oh néé, een gaskanon

Oh néé, een gaskanon

Oh néé, een gaskanonOh néé, een gaskanonIk zit verdorie ineens midden in een scene van mijn eigen boek…Voor wie mijn debuut Nonchalant gelezen heeft, ik bedoel de gaskanonscene.Er zijn rond ons dorp vaak velden met zonnebloemen en die zien er altijd prachtig uit...

read more