web analytics

Lezers enquête voor Franse B&B boek

Lezers enquête voor Franse B&B boek

We zitten met ons werk bij Au Passage du Gois B&B – atlantische Loirestreek midden in het hoogseizoen, dus de tijd vliegt voorbij natuurlijk. We doen twee keer per week met onze gasten een leuke activiteit in of bij de zee. Denk aan garnalenvissen, een avondwandeling, bezoek aan een kruidentuin, kokkelsvissen etc. We hebben voor Nederlandse begrippen een redelijk groot terrein (2400m2) en dan koken we ook nog een keer per week voor onze gasten een uitgebreide maaltijd in Franse stijl. Terwijl ik hier allemaal druk mee bezig ben komen er tot mijn verbazing toch af en toe ideetjes voor verhalen in een volgend boek naar boven borrelen.
Inmiddels waren het er zo veel geworden dat ik maar in een Feelgood boeken groep op Facebook (Feelgood Books) in een poll gevraagd heb welk verhaal de voorkeur zou hebben en met wat voor type hoofdpersonen. Ik gaf 5 verhaallijnen op, maar na een paar uur stemmen was al duidelijk dat meer dan de helft van de stemmers (149) het liefste een verhaal zou lezen over….een B&B in Frankrijk. Dat had ik echt nooit gedacht en ik had zelfs niet eens gezegd dat wij een B&B hebben, om het stemmen vooral niet te beïnvloeden😊
Nou ik heb inspiratie genoeg natuurlijk voor een leuk Feelgood verhaal in een Franse B&B😊 Mijn gewijzigde planning dus voor de komende maanden:
– GEDULDIG wachten op reactie van de drie Nederlandse Feelgooduitgevers op mijn eerste Feelgoodboek Nonchalant
– Brainstormsessie met mijn man Hemko over alle facetten van ons werk en wat er leuk zou zijn in een Feelgood verhaal
– Lezen van een aantal Feelgood boeken die zich afspelen in een B&B (als je nog tips hebt hoor ik het graag BVD 😊)
– Uitdenken complete verhaallijn voor mijn a.s. B&B Feelgoodverhaal en aansluitend research doen
– Heel juli+augustus uitwerken recepten voor een digitaal kookboek bij mijn eerste Feelgoodboek Nonchalant
– Op 15 september deadline schrijfwedstrijd Loft Books
– Na het zomerseizoen van onze Franse B&B (ca. midden oktober) kan ik heerlijk gaan schrijven aan mijn B&B verhaal♥ Ik heb nu al zin!!!
welk verhaal lijkt jouw het leukst om te lezen

Blog

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

Inspiratie Nonchalant

Inspiratie Nonchalant

Inspiratie NonchalantInspiratie NonchalantWist je dat er bij schrijfcursussen geadviseerd wordt om voor inspiratie bijvoorbeeld op Pinterest te kijken of Google images? Voor het schrijven van mijn debuut Nonchalant had ik dat niet nodig 😊 want ik zat al vol ideeën...

read more
Blogtour Nonchalant 4 juni – 3 juli

Blogtour Nonchalant 4 juni – 3 juli

Blogtour Nonchalant 4 juni - 3 juliBlogtour Nonchalant 4 juni - 3 juliTot mijn plezier heb ik al heel veel schrijfmijlpalen gehad sinds ik januari 2020 startte met mijn boek Nonchalant. Vandaag komt daar weer eentje bij. De blogtour van Nonchalant is rond. Van 4 juni...

read more
Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggers

Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggers

Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggersFranse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggersDe foto is van een deel van de Franse pakketjes die ik naar 5 proeflezers en 2 bloggers stuurde als dank voor hun hulp bij het schrijven van mijn boek...

read more
Heel veel gevarieerde schrijfmijlpalen

Heel veel gevarieerde schrijfmijlpalen

Heel veel gevarieerde schrijfmijlpalenHeel veel gevarieerde schrijfmijlpalenDe afgelopen 7 dagen beleefde ik tot mijn plezier heel veel gevarieerde schrijfmijlpalen: Eerste e-book ooit gemaakt Mijn "eigen" ISBN 978-2-9581016 (plus nog 2 cijfers per boek) Eerste...

read more
Er is geen groter vermaak dan…

Er is geen groter vermaak dan…

Er is geen groter vermaak dan…Er is geen groter vermaak dan…Inderdaad leedvermaak. Vandaag komt mijn debuut De tweede ronde uit, een lieve feelgood kerstnovelle. Schrijf jij ook wel eens of lees je alleen boeken? Wellicht vind je het leuk om een klein kijkje in de...

read more
Iedereen die geholpen heeft even in het zonnetje

Iedereen die geholpen heeft even in het zonnetje

Iedereen die geholpen heeft even in het zonnetjeIedereen die geholpen heeft even in het zonnetjeEr is iets wat me steeds weer opvalt sinds ik ben gaan schrijven. Het is ongelofelijk hoe aardig iedereen tegen elkaar is in de Facebook groepen die over boeken en...

read more