web analytics

Schrijf update juni 2023

Schrijf update juni 2023

Heb je een leuke juni maand gehad? Het zomerseizoen voor onze Franse B&B is in volle gang maar het is me deze maand toch gelukt on tussen het werk door ’s morgens vroeg of ’s avonds laat ook wat aan al mijn schrijfprojecten te doen.

Ik deed een Schrijfcheck bij @sannehillemans met de eerste drie hoofdstukken van Onbekommerd. Zij gaf heel goede “food for thought” over mijn aanpak en het verhaal, dus ik ben blij dat ik het heb gedaan.

In mijn tweede boek Onbekommerd had ik iets nieuws bedacht voor de mannelijke kijk op het verhaal. Het blijft natuurlijk nog even geheim hoe maar ik heb voor alle zekerheid wel contact opgenomen met @emma.anna_author die de eindredactie gaat doen om te horen wat zij ervan vond, zodat ze niet van schrik van haar stoel zou vallen wanneer ze in september begint met de eindredactie. Ik was heel blij om even met haar te kunnen overleggen.

Op 10 juni heb ik de eerste versie van Onbekommerd naar zes proeflezers verzonden. Marleen, Bianca en Miranda kende ik al van het proeflezen voor Nonchalant. Antoinette, Kim en Ilona zijn voor mij nieuwe bookstagrammers maar die ik wel al kende van de blogtour en de Romance in KoboPlus leesclub van Nonchalant. Ik ben heel erg blij en dankbaar dat ze me alle zes met zoveel enthousiasme willen helpen met het schrijven! Heel erg spannend om hun eerste reacties af te wachten.

Gelukkig duurde het wachten niet heel lang, want een paar dagen later kreeg ik al vooral veel positieve feedback van Marleen “Het is weer erg vlot en luchtig geschreven, wat zwaardere situaties en thema’s worden op de juiste momenten overgenomen. Er is humor, drama, spanning en romantiek”. Maar ik moet natuurlijk wel eerlijk tegen je zijn, Marleen gaf me ook de nodige dingen ter overweging en ze vond een foutje in het plot…Oeps. Iemand kan natuurlijk niet tegelijkertijd op vakantie zijn in Portugal en thuis iemand ontvangen…😊

Langzaamaan druppelden in de loop van juni ook de berichtjes binnen dat alle andere proeflezers begonnen waren met lezen. Een paar dagen geleden kreeg ik opnieuw feedback. Nu van Miranda die zei “Het is een vrolijk luchtig verhaal.” En haar was de Portugese blunder ook opgevallen en natuurlijk gaf ze me het nodige ter overweging.

Afgelopen dinsdag ochtend kreeg ik de file met opmerkingen binnen van Antoinette van https://www.boekensteeg.nl. Om diverse redenen kon ik helaas pas ’s avonds laat kijken. Oh, het wachten duurde lang hoor! Ik las weer heel andere observaties waar ik meteen ’s nachts over na heb liggen denken. Hoe mooi toch altijd om te zien dat iedereen een boek op een andere manier leest en interpreteert. Ze zei tot mijn plezier: “Je mag trots zijn op je tweede boek. Ik kan nu al niet wachten op deel drie”.

De komende dagen komen er weer reacties weet ik al dus volgende week ga ik beginnen met de herschrijf. Ik heb er alweer heel veel zin in😊 Half juli begint de tweede en laatste proefleesronde.

Ik wens je een mooie en hopelijk heel zonnige juli. Ik deel de komende tijd over alle proeflezers een berichtje om ze aan je voor te stellen.

Groetjes en fijn weekend,

Martine

PS de foto is op het fete de la musique in Bouin met dank aan @naturallemand

schrijf update juni

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more