web analytics

Schrijf update mei 2023

Schrijf update mei 2023

Hoe was jouw meimaand? Ben je blij dat het eindelijk wat vaker zonnig weer is? Het was een drukke schrijfmaand voor mij.

Ik heb mijn manuscript van Onbekommerd opnieuw doorgelezen op zoek naar manco’s in het verhaal, woordherhalingen en niet lopende zinnen. Vervolgens heb ik in kleur (zie foto) al mijn stopwoordjes en andere onvolkomenheden in mijn schrijven evenals de vijf zintuigen (bv ik zie, ik hoor etc) gemarkeerd. Op dit moment loop ik dit alles na en het ziet soms letterlijk rood voor mijn ogen. Desondanks is het heel erg leuk en leerzaam om te doen.

Half mei viel ik van mijn stoel toen de bestelling van NBD Biblion binnenkwam. Over een paar weken is mijn debuut Nonchalant verkrijgbaar bij een derde van de bibliotheken van Nederland. Ik ben er heel erg blij mee en trots op. Er moesten nieuwe exemplaren voor de bibliotheken gedrukt worden. Ik wilde dit liever bij de partner van NBD Biblion laten doen en niet via Amazon. Dankzij @a.j.dol is er een nieuwe omslag gemaakt voor het drukwerk. Met behulp van Youtube en Excel rekensheets had ik misschien ook zo’n file kunnen maken maar ik merk dat ik mijn schrijven heel serieus neem en er dus in investeer.

Op 29 mei was het alweer een jaar geleden dat mijn debuut Nonchalant uitkwam. Wat een leerzame maar vooral heerlijke rollercoasterrit is het geweest.

Volgende week gaat mijn manuscript van Onbekommerd naar de eerste vijf proeflezers. Ik ben reuze benieuwd naar de feedback.

Ik wens je een mooie en hopelijk heel zonnige juni.

Groetjes,

Martine

 

Schrijf update Martine Hoogschagen

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond “In vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: 💗In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.💗In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more