web analytics

Voorstelronde van de bloggers in de blogtour van Wie versiert mij?

Voorstelronde van de bloggers in de blogtour van Wie versiert mij?

Lees je gezellig mee? De boekenbloggers in de blogtour van Wie versiert mij? stellen zich hieronder aan je voor. Ze hebben het over hun favoriete auteurs en genres. De heel verschillende redenen waarom ze gestart zijn met hun bookstagramaccount en wat hun leesmotto is. Hier en daar zijn er nog wat persoonlijke noten en bijzonderheden over hun leesgewoontes. Heel veel leesplezier! Ik vond het erg leuk om iedereen een beetje beter te leren kennen.
Voor ik het vergeet; je kunt natuurlijk ook zelf Wie versiert mij? lezen. In KoboPlus, Storytel, bij de On-line bibliotheek of kopen bij alle online verkooppunten.

@𝐚𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚_𝐬_π›π¨πžπ€πžπ§ – 23 november
Mijn favoriete genres zijn Feelgood, New Adult en Dark Romance, verder maak ik soms uitstapjes naar andere genres behalve trillers, dat is echt niks voor mij. Ik lees eigenlijk vooral van Nederlandse en Vlaamse bodem. Mijn favoriete auteurs zijn Emma Anna, Anne May en Marina Folkers, maar er zijn meer favorieten hoor. Ik ben ooit een account begonnen omdat ik merkte dat het bookstagram gebeuren een hele gezellige community is. Ik heb er vele leuke auteurs en lezers leren kennen en ondertussen ook mogen ontmoeten, wat altijd een feestje is. Ik post af en toe over muziek en boeken. Ik hou ook heel erg van muziek en aan veel boeken is een nummer β€œte koppelen”. Daar wil ik volgend jaar iets meer mee gaan doen op mijn account.
Ik werk zelf in de zorg als tandartsassistente. Mijn grootste hobby is lezen, tot mijn 40ste heb ik paardgereden en tot vorig jaar heb ik gehockeyd. Ik hou van reizen, maar wel in Europa. Barcelona is mijn favoriete stad, daar heb ik ooit Spaans gestudeerd aan de universiteit en deze stad zit nog altijd in mijn hart. En ben nog altijd supporter van FC Barcelona, ook hou ik van skiΓ«n, het liefst twee keer per jaar.
Mijn boekenkast is niet heel groot. Ik ben een echte liefhebber van mijn e-reader, ook omdat je het lettertype kan aanpassenπŸ˜‰ . Wel heb ik een Emma Anna plank in mijn boekenkast.

@𝐜𝐒𝐒𝐧_π₯𝐞𝐞𝐬𝐭 – 25 november
De genres die ik het liefste lees zijn feelgood, (dark)romance, New Adult en fantasy. De auteurs waar ik graag boeken van lees zijn Sarah J. Maas, Jennifer L. Armentrout, Rebecca Yarros, L. R. Friedman, Harleigh Beck, Rosa Lee, Molly Briar, Emma Anna, Marijke Vos en Lisette Jonkman.
Ik ben dit account gestart omdat ik het delen van wat ik las op mijn privΓ©-account niet meer wilde doen. Nu is het een erg uit de hand gelopen hobbyπŸ˜‚ maar eentje waar ik wel heel gelukkig van word! Ik hoop dat ik rustig kan blijven groeien en dat ik nog vaak mooie samenwerkingen met auteurs aan mag gaan.
Ik ben op het moment full-time moeder van mijn jonge kindjes. Als ik niet lees dan kijk ik graag film of een serie. Jaren terug deed ik aan Salsa dansen, dat was ook iets waar ik heel gelukkig van werd, tot ik door mijn rug ging. Nou word ik nog steeds heel blij van de muziek maar durf ik niet zo goed meer de stap te zetten tot het dansen.
Ik probeer elke dag toch wel te lezen, als de jongste zijn middagdut doet en anders β€˜s avonds als de kinderen op bed liggen.
Mijn boekenkast is op dit moment nog een chaotisch zooitje. En overal liggen stapeltjes.
Ik heb niet echt een leesmotto, maar wat ik mezelf wel voor probeer te houden is dat ik er plezier in moet blijven houden. Als het lezen te veel een must word dan word ik er niet meer blij van.

π†πžπ«ππš π•π’π¬π¬πžπ« – 27 november op Hebban
Ik lees veel, ook werk ik fulltime dus ik heb lezen en uit eten gaan als hobby.
Ik lees vooral veel van nieuwe schrijvers die voor mij onbekend zijn en ik moet eerlijk bekennen dat daar veel pareltjes tussen zitten.
Ook de feelgoods scoren bij mij hoog.

π‡πžπ³π’πžπ¬ π›π¨πžπ€πžπ§ 𝐞𝐧 𝐫𝐞𝐜𝐞𝐧𝐬𝐒𝐞 𝐬𝐒𝐭𝐞 (Facebook) – 29 november
Ik hou ontzettend van lezen. Ben een echte boekenworm.
Als ik een genre moet noemen dan gaat mijn meeste voorkeur naar Thrillers of feelgood.
Ik ben ambassadeur van de leukste kinderboeken.
Daarnaast recenseer ik boeken en lees manuscripten. (Groep op facebook minibieb heziesleeskast en recensie site)
Per 1 december open ik een mini-bieb die te volgen is op facebook via onderstaande link.
https://www.facebook.com/heziesleeskast

@𝐬𝐒π₯𝐯𝐞𝐫_π₯𝐨𝐯𝐞_𝐭𝐨_𝐫𝐞𝐚𝐝 – 1 december
Ik ben Stefanie lorwa in woon in de mooie Zilverstad Schoonhoven, vandaar de naam Silver in mijn instagramnaam. De meeste boeken die ik lees zijn feelgood boeken. Ben dol op de Nederlandse schijfster(s), maar lees ook buitenlandse schijver(s). Lezen is voor mij ontspannen, televisie kijk ik nooit.
Naast het lezen loop ik 3/4 per week hard, geef ook minimaal 1 x per week les op de vereniging. Ik ben moeder van een 16 jarige stoere dame. Mijn lees motto is lezen moet leuk zijn, maakt niet uit wat als je er maar van geniet. Een slaapkamer is onze bibliotheek met 5 boeken kasten, ander helft is van mijn man. Hij heeft daar zijn drumstel(len) staan, goed verdeeld toch .πŸ˜‰
Bookstagram is voor gezelligheid en inspiratie, al blijft de tbr lijst steeds groeien.

@𝐩𝐫𝐒𝐬𝐜𝐒π₯π₯𝐚_𝐝𝐒𝐞π₯𝐞𝐦𝐚𝐧_π›π¨πžπ€πžπ§πŸπšπ§ – 6 december
Ik lees vooral feelgood en New adult boeken. Mijn favoriete buitenlandse auteurs zijn Jill Mansell en Chloe Liese. Van de Nederlandse auteurs lees ik graag Ryanne Veldkamp, Emma Anna, Lisanne Stam en Chantal Claassen.
Ik las als kind en tiener heel veel. Ik las toen alles van Carry Slee en Jill Mansell. Na de 2e zwangerschap heb ik een hele tijd niet kunnen lezen en dat miste ik. Ik ontdekte bookstagram en ging weer steeds meer lezen door alle tips. Het leukste aan bookstagram vind ik de fijne contacten met andere lezers en met de auteurs.
Ik probeer sowieso elke avond te lezen, en als ik vrij ben ook overdag. Ik vind het fijn om na een lange dag even mijn hoofd leeg te maken met een boek. Ik ben nog op zoek naar een mooie boekenkast voor in de woonkamer. Ik heb nu alle boeken op zolder, maar dat vind ik zonde. Ik wil er elke dag naar kunnen kijken haha.
Iets geks over mezelf? Nou ik denk dat dat het volgende is: ik doe alles op mijn telefoon. Ebooks lees ik op mijn tel en recensies maak ik op mijn tel. Heel het Instagram gebeuren doe ik op mijn telefoon.

@𝐦𝐒𝐬𝐬_π«πžπšππžπ«πŸπŸ—πŸ–πŸ’ – 7 december
Hallo lieve mede-boekenlovers, ik ben Celeste van de Weijer.
Van kleins af aan ben ik al dol op lezen. Je kan me niet blijer maken dan met een goed boek. Daarom hou ik van feelgood tot thrillers en fantasy boeken te lezen, alleen zijn ze thuis daar niet zo blij mee, want dan hoor ik ze zeggen WEER een boek. Maar dan denk ik van nou en anders zit ik jullie maar te vervelen😁 en als mijn boekenkast kon praten zou je die horen zeggen: β€˜Nee ik ben al zo vol.’
Sinds ik mijn ereader heb ben ik ook boeken van Nederlandse auteurs gaan lezen. Eerst waren het alleen romans, maar sinds vorig jaar, toen ik de serie Lotte van Marja Boomstra en onvoorspelbaar van Lois Blommestein had gelezen, heb ik het thriller genre ontdekt. Het ligt er overigens ook aan hoe mijn bui staat.
Vorig jaar toen mijn moeder in het ziekenhuis lag voor een niertransplantatie ben ik begonnen met mijn instagram pagina miss_reader1984, met als eerste doel afleiding, want je zit toch dagen in het ziekenhuis en je moet toch je tijd naast het helpen van je moeder volmaken . Maar later, hoe meer ik leerde om mijn mening te geven over een gelezen boek, en de waardering die je als lezer kreeg van de auteur zelf, ben ik het echt leuk gaan vinden en durf ik ook mijn mening te zeggen, wat ik eerst nooit durfde.
Naast het lezen van boeken en recensies erover schrijven, was ik mantelzorger voor mijn moeder en dat deed ik met liefde.
Ik hou ervan om mensen te helpen en sta graag voor ze klaar. Dus als ik voor een blogtour gevraagd word of uitgekozen word, vind ik dat een eer en met het lezen gaat dat altijd voor. Mijn ereader heb ik altijd wel in mijn tas zitten ( ik ben zelf zo gek dat ik een schoudertas koop waar mijn ereader in moet passen, ja ik ben gestoord).
Ik vind het heerlijk om in de ochtend of in de avond lekker op de bank of in bed in een verhaal te duiken en ervan te genieten.
Sinds dit jaar januari ben ik begonnen met engelse boeken te lezen en als disneyfreak ben ik toen begonnen met de serie A twisted tale en later met de Villians serie van Serena Valentino. De reden dat begonnen ben om engels te lezen is dat ik mijn hersens wil blijven trainen (ik heb een hersenbloeding gehad als zeven dagen oude baby).
Nou ik denk dat jullie nu wel mij nog beter hebben leren kennen.

@π›π¨π¨π€π¬π­πšπ π«πšπ¦_𝐒π₯𝐨𝐧𝐚 – 9 december (kort interview met Ilona na het proeflezen van mijn tweede boek Onbekommerd)
Vandaag stel ik graag bookstagrammer Ilona van Turenhout voor. Haar leesmotto is als zovele boekenfans β€œEen dag niet gelezen is een dag niet geleefd”, maar ze voelt zich ook erg aangesproken door de quote β€œLezen is dromen met je ogen open”, want dat gebeurt tenslotte met een goed verhaal.
Ilona heeft vorig jaar meegedaan aan de blogtour van mijn debuut Nonchalant en sinds ons eerste contact hierover volg ik haar op Instagram en weet zodoende dat ze heel verschillende boeken leest en recenseert. Ik zie veel Feelgood voorbijkomen, af en toe afgewisseld door een thriller of een fantasy boek. Als leerkracht op de basisschool heeft ze natuurlijk ook belangstelling voor kinderboeken.
November 2021 is Ilona min of meer bij toeval met haar bookstagram account gestart. Ze deed toen mee aan een leesclub van uitgeverij LS Amsterdam. Zodoende hoorde ze andere lezers over het fenomeen bookstagram praten. Nieuwsgierig als ze is heeft ze een account aangemaakt om het zelf eens te onderzoeken. Inmiddels bijna 2 jaar later is ze heel veel leuke dingen verder en kan ze absoluut niet meer zonder. Het contact als lezer met auteurs en ook alle interacties tussen lezers onderling vindt ze echt fantastisch. In het begin deed Ilona vooral heel veel blogtours en leesclubs. Nu zijn daar ook nog recensieboeken bijgekomen. Een jaar geleden is ze bovendien begonnen met proeflezen. Dit laatste geeft voor haar weer een hele andere dimensie aan het lezen. Ilona merkt dat ze daardoor nog elke keer weer iets leert.
Als klein meisje las ze altijd al veel en ze is daar nooit mee gestopt. Maar naast het werken, huishouden en lezen blijft er voor haar toch nog genoeg tijd over om heerlijk met haar hond te wandelen of om lekker ergens te gaan lunchen. Op dit moment is Ilona’s boekenkast werkelijk overvol. Ze kijkt vol verlangen uit naar haar eigen boekenkamer. Hij is tot haar plezier bijna klaar en dan heeft ze ruimte voor al haar boeken. Wat een luxe!

@π’π§π πžπŸπŸ—πŸ•πŸŽπ«πžπšππ¬ – 11 december
Mijn naam is Inge, normaal gesproken werk ik in het Cluster 4 onderwijs. Zit nu ziek thuis met Post Covid jammer genoeg. Ik mis mijn werk.
Ik lees erg gevarieerd en dus verschillende genres. Afhankelijk van mijn mood kan dat thrillers, fantasy, romance, detectives, romans of feelgood zijn. En ik heb voor deze genres ook verschillende leesclubjes onder #samenlezenwe
Mijn TBR is zo lang dat ik 4 levens zou moeten leven om ze ooit allemaal te lezen. Overal in mijn huis liggen boeken.πŸ˜‚
Ik probeer iedere dag wat te lezen. Tijdens mijn ochtend ritueel start ik met een audiobook. Ik lees het liefst fysiek. Maar lees ook ebooks en luisterboeken. Dus zeer uitgebreid en gevarieerd.

@𝐟𝐫𝐒𝐬𝐒𝐚𝐧_𝐛𝐨𝐨𝐀π₯𝐨𝐯𝐞𝐫 – 13 december
Dik twee jaar terug ben ik dit account begonnen. Mijn dochter had een account en ik dacht, waarom ik ook niet? Puur voor de fun begonnen, merkte ik opeens dat ik veel inspiratie kreeg, veel meer boeken dan anders ging lezen en vooral ook heel erg leuke contacten kreeg. En last but nog least was insta heel slecht voor mijn portemonnee want ik werd erg hebberig van al dat moois.
Het feelgoodgenre lees ik het meest. Boeken van eigen bodem hebben dan mijn voorkeur. Wat een talentvolle auteurs hebben we toch! En de contacten met hen vind ik erg bijzonder en waardevol. Ook de historische- en christelijke roman, romance en af en toe een thriller weten me te laten genieten! Eigenlijk ben ik een alleslezer, behalve fantasy en horror.
Ook het delen van boekentips, vooral ook Koboplus tips vind ik erg leuk om te doen.
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Dat geldt heel erg voor mij. Elke dag geniet ik van al dat moois en al die leuke contacten! Ik hoop nog heel lang op insta te vertoeven!

@π›π’πžπ­π£πžπ¬π›π¨πžπ€πžπ§β€“ 15 december (kort interview met Bianca na het proeflezen van mijn tweede boek Onbekommerd)
Ik stel graag bookstagrammer Bianca van der Heide aan je voor. Ze is een proeflezer en recensent die echt iedere dag leest. Bianca wordt onrustig als ze een dag niet even tussendoor zich tien minuten kan verliezen in een boek. Ze leest het liefst feelgood of (historische)romans, want daar ontspant ze zich het meeste bij. Toch kan ze ter afwisseling ook genieten van een thriller, young adult of new adult boeken. Ze heeft alleen niets met fantasy.
@bietjesboeken begon ooit als een manier om haar gelezen boeken bij te houden. Bianca bekende me dat ze daarvoor nog weleens thuiskwam met een boek dat ze al gelezen had of zelfs ongelezen in haar boekenkast had staan. Ze geniet erg van haar Instagram account, want ze heeft daardoor ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen. Het aantal volgers of een bepaald netwerk bereiken is voor haar van ondergeschikt belang.
Vroeger bewaarde Bianca alle boeken die ze las, maar inmiddels past dat niet meer. In haar boekenkast staan namelijk alleen al meer dan vijftig ongelezen boeken, om nog maar niet eens te beginnen over haar e-reader. Ze geeft haar gelezen boeken graag door. Een boekenserie of een boek dat ze live bij een auteur gekocht heeft bewaart ze wel, evenals gesigneerde boeken. Ook boeken met een bepaald verhaal erachter of boeken waar ze op een bepaalde manier aan heeft meegewerkt als proeflezer of met een blogtour krijgen een apart plekje in haar boekenkast.
Bianca houdt van gezelligheid, maar ze is ook heel graag gewoon lekker thuis. Ze heeft als doel om meer leuke dingen in te plannen voor haarzelf, want door het werk op school en haar gezin vergeet ze zichzelf nog weleens. Bianca is een zoetekauw, maar eet ook graag hartig zoals chips en zonnepitten. Naast het lezen is ze ook heel graag aan het knutselen met fotoalbums of zoals ze dat zelf noemt; kliedert ze met inkt en verf.

Van 23 november tot 15 december komen de recensies van de blogtour van Wie versier mij? online bij de genoemde Instagramaccounts en op Facebook en natuurlijk de boekensites Hebban en of Goodreads.com.

Collage 2023-11-21 blogtour Wie versiert mij

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond β€œIn vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders 😊 https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: πŸ’—In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.πŸ’—In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more