web analytics

Voorstelronde van de bloggers van de blogtour van Onbekommerd

Voorstelronde van de bloggers van de blogtour van Onbekommerd

Lees je gezellig mee? De twaalf boekenbloggers in de blogtour van Onbekommerd stellen zich hieronder aan je voor. Ze hebben het over hun favoriete auteurs en genres. De heel verschillende redenen waarom ze gestart zijn met hun bookstagramaccount en wat hun leesmotto is. Hier en daar zijn er nog wat persoonlijke noten en bijzonderheden over hun leesgewoontes. Heel veel leesplezier! Ik vond het erg leuk om iedereen een beetje beter te leren kennen.

@๐š๐ฆ๐š๐ง๐๐š_๐ฌ_๐›๐จ๐ž๐ค๐ž๐ง
Mijn favoriete genres zijn Feelgood, New Adult en Dark Romance, verder maak ik soms uitstapjes naar andere genres behalve trillers, dat is echt niks voor mij. Ik lees eigenlijk vooral van Nederlandse en Vlaamse bodem. Mijn favoriete auteurs zijn Emma Anna, Anne May en Marina Folkers, maar er zijn meer favorieten hoor. Ik ben ooit een account begonnen omdat ik merkte dat het bookstagram gebeuren een hele gezellige community is. Ik heb er vele leuke auteurs en lezers leren kennen en ondertussen ook mogen ontmoeten, wat altijd een feestje is. Ik post af en toe over muziek en boeken. Ik hou ook heel erg van muziek en aan veel boeken is een nummer โ€œte koppelenโ€. Daar wil ik volgend jaar iets meer mee gaan doen op mijn account.
Ik werk zelf in de zorg als tandartsassistente. Mijn grootste hobby is lezen, tot mijn 40ste heb ik paardgereden en tot vorig jaar heb ik gehockeyd. Ik hou van reizen, maar wel in Europa. Barcelona is mijn favoriete stad, daar heb ik ooit Spaans gestudeerd aan de universiteit en deze stad zit nog altijd in mijn hart. En ben nog altijd supporter van FC Barcelona, ook hou ik van skiรซn, het liefst twee keer per jaar.
Mijn boekenkast is niet heel groot. Ik ben een echte liefhebber van mijn e-reader, ook omdat je het lettertype kan aanpassen ๐Ÿ˜‰ Wel heb ik een Emma Anna plank in mijn boekenkast.

Insta @๐š๐ง๐ข๐ง๐š๐ฅ๐ž๐ž๐ฌ๐ญ Facebook Anina Leest @juf.anina.5
Ik ben Anina, een enthousiaste boekenwurm van in de twintig. Vanaf het moment dat ik leerde lezen ben ik verslaafd aan boeken en alles wat daarbij hoort. Het liefst lees ik binnen de genres roman, fantasy, feelgood en YA/NA. Op zijn tijd kan ik een thriller ook wel waarderen. Door mijn baan in het onderwijs lees ik bovendien geregeld prentenboeken en kinder- en jeugdboeken.
Ik ben al bijna 4 jaar actief op Instagram en bijna 2 jaar op TikTok. Door deze gezellige communities heb ik auteurs en mede-boekenliefhebbers leren kennen en is mijn boekencollectie meer dan verdubbeld (oeps). Mijn TBR is daardoor oneindig geworden en ook mijn collectie boekgerelateerde goodies is toegenomen de afgelopen jaren. Er zijn namelijk zoveel schattige, kleine shops van lieve, creatieve mensen die ook van boeken houden en de leukste boekenleggers, kaarsen, booksleeves en artprints maken!
Ik vind het nog iedere dag leuk om anderen te inspireren om te lezen รฉn geรฏnspireerd te worden om een nieuwe boek of een nieuw genre op te pakken via alle sociale media.
Ik lees het liefst in het zonnetje, in mijn bed of op de bank. Mijn voorkeur gaat uit naar fysieke boeken, maar ik heb ook een e-reader, dus soms pak ik een e-book op. Ik zal nooit de rug van een boek breken of een ezelsoor in mijn boek maken: daarvoor ben ik te zuinig op mijn collectie. Daarom leen ik boeken ook niet zo graag uit๐Ÿ˜‰ Mijn boekenkast is mijn grote trots en heeft dan ook een prominente plek in mijn kamer. Ieder seizoen pas ik de accessoires in de kast aan het seizoen aan.
Naast lezen vind ik het ook leuk om zelf te schrijven. Mijn debuut, een roman, zal in het voorjaar verschijnen!

@๐›๐จ๐จ๐ค๐ฌ๐›๐ฒ๐ก๐š๐ซ๐ฆ๐š
Ik lees voornamelijk feelgood en historische romans. Een uitstapje naar een ander genre vind ik ook erg leuk. Favoriete auteurs? Te veel om op te noemen.
Ik ben begonnen met bookstagram omdat ik de liefde voor het lezen herontdekt heb. Ik heb een paar jaar terug een burn-out gehad en ik moest mezelf terug vinden. Lezen deed ik al, maar niet veel. Vaak als mijn favoriete auteurs een boek uit brachten kocht ik ze. Tot ik vorig jaar naar een boekenevent (@FeelgoodFive )ben geweest en het begon te kriebelen. En toen was mijn bookstagram account er opeens. Bookstagram is gewoon leuk en er is een gezellige sfeer. Een grote familie.
Ik heb de stoute schoenen aangetrokken om een verhaal te schrijven. Heb een mini begin gemaakt. Staat in de kinderschoenen en er zit geen tijd aan verbonden, dus wie weet ooit
Ik ben een beetje chaotisch. Ik heb 2 kinderen en had vroeger een gekke koeien verzameling.
Ik lees overdag, gewoon op de bank. Mijn boekenkast heet Billy en mijn kat ook. Mijn leesmotto: lees wat je leuk vind op je eigen tempo en geniet !
Super tof dat ik mee mag doen met je blogtour, ik word er oprecht blij van!

Insta @๐œ๐š๐ซ๐จ๐ฅ๐ž๐ž๐ฌ๐ญ Facebook @carolien bos
Ik ben Carolien, op Instagram beter bekend als Caroleest. Ik lees voornamelijk feelgood, alle soorten romans en thrillers, maar ik ben ook altijd nieuwsgierig geweest naar andere genres. Het liefst lees ik boeken van Nederlandse auteurs. Wat hebben wij in ons eigen land veel goede auteurs, en er komen er nog steeds meer bij. Zoals The Feelgood Five, Saskia M.N. Oudshoorn, Karin Quint, Tamara Haagmans, Lisanne Stam, Reneรฉ Olsthoorn en Kristie Raaijmakers en nog veel meer.
Lezen heb ik echt van mijn oma overgenomen. Wat vroeger begon met een Bouquet-Reeks is uitgegroeid naar echte boeken. Ik ben een tijdje gestopt met lezen, maar het bleef kriebelen, de boeken bleven me roepen. Toen ik onverwachts met Reuma thuis kwam te zitten, ontdekte in Bookstagram. Er ging een wereld voor me open, waar ik met open armen in werd ontvangen. Wat is het toch heerlijk om je liefde voor boeken en verhalen te delen met andere boekliefhebbers. Het geweldige contact met auteurs en het ontdekken van nieuwe uitgevers. Hierdoor groeit mijn oneindige tbr enorm, en I love it!
Woensdagochtend als mijn man en kinderen naar werk of school zijn, is het me-time. Dan kan ik letterlijk en figuurlijk in mijn eigen bubbel zitten en genieten van het verhaal wat ik lees. Elke avond voor het slapen gaan lees ik nog even in bed. Ik ben echt een hoofdstuk lezer, dus kan niet zomaar ergens middenin stoppen met lezen om te gaan slapen. Hierdoor lees ik vaak langer dan ik zou moeten .๐Ÿ˜‰
Dit jaar ben ik met een nieuw โ€œgeheimโ€ project begonnen. Ik ben zelf ook aan het schrijven. Ik zit nog in de ontdekkingsfasรฉ, maar ik merk dat ik het echt leuk vind. Al die ideeรซn die in mijn hoofd zitten op papier zetten en er dan iets leesbaars van maken, wat uiteindelijk een verhaal moet voorstellen.
Neem ook gezellig eens een kijkje op mijn website, www.caroleest.jouwweb.nl

@๐œ๐ข๐ฌ๐œ๐š๐ฅ๐ž๐ž๐ฌ๐ญ
Ik ben Cisca van @ciscaleest. Ik ben 42 jaar, getrouwd met Arnold en samen hebben wij 2 dochters van 10 en 7 jaar. Mijn gezin is mijn alles!
Meerdere hobby’s zijn in mijn leven gepasseerd, maar lezen weet altijd weer een plekje te veroveren. Vroeger als kind las ik al redelijk veel en kreeg dan ook van mijn oom jaarlijks met mijn verjaardag en pakjesavond een Floortje Bellefleur boek. Nadat ik een aantal jaren wat minder las pakte ik het na de geboorte van onze oudste weer op, maar dat viel niet mee vanwege mijn ogen. Eenmaal met een bril was er geen houden meer aan en verslond ik de boeken weer. Lezen werd mijn ontspanning en mijn vlucht uit het drukke leven.
Mijn bookstagram account startte ik op tijdens de eerste lockdown van de corona pandemie. Wij hadden net onze benedenverdieping gestript voor een verbouwing en ik zocht mijn rust in de verhalen. Via insta en Hebban kwam ik in contact met veel meer boekenliefhebbers die ik in mijn omgeving niet zoveel heb. Ik startte samen met Antoinette van @boekensteeg het project Boek van de maand waarin we bijna maandelijks samen 1 boek lezen en een korte review plaatsen.
Momenteel lees ik wat minder omdat ik een studie Pedagogisch medewerker kinderopvang volg. Sinds augustus werk ik in de kinderopvang, de baan die ik vroeger al wilde, dus ik probeer mijn droom te verwezenlijken.
Mijn boekenkast is echt mijn trots en inmiddels al lang vol. Hoewel ik vroeger veelal thrillers en historische romans las, heb ik via hebban en insta het Feelgood genre ontdekt. Dat is toch wel mijn nieuwe liefde op

@๐ž๐ฌ๐ญ๐ก๐ž๐ซ.๐ฅ๐ข๐ฏ๐ซ๐ž๐ฌ
Bonjour! Sinds 2 jaar ben ik actief in de wereld van bookstagram: een verslavend en gezellig wereldje๐Ÿ˜Š
Na mijn studie Frans ben ik terecht gekomen op een middelbare school in het gezellige Brabant. Ik ben dol op alles wat met Frankrijk te maken heeft! Vandaar ook mijn profielnaam Esther.livres.
Het liefste lees ik feelgood: dat Is voor mij echt ontspanning. Voor televisie heb ik helemaal geen tijd meer๐Ÿ˜‰ Verder vind ik het heel leuk om naar boekenevents te gaan en in contact te komen met auteurs. Er komen soms erg leuke dingen uit voort!
Mijn boekenkast is kleurrijk en vooral erg vol . Gelukkig is mijn man zo lief om telkens weer kastjes bij te blijven bouwen.
Mijn motto? Festina lente: haast je langzaam. Nu nog proberen te doen๐Ÿ˜‰

@๐Ÿ๐ซ๐ข๐ฌ๐ข๐š๐ง_๐›๐จ๐จ๐ค๐ฅ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ
Dik twee jaar terug ben ik dit account begonnen. Mijn dochter had een account en ik dacht, waarom ik ook niet? Puur voor de fun begonnen, merkte ik opeens dat ik veel inspiratie kreeg, veel meer boeken dan anders ging lezen en vooral ook heel erg leuke contacten kreeg. En last but nog least was insta heel slecht voor mijn portemonnee๐Ÿ˜‚ want ik werd erg hebberig van al dat moois.
Het feelgoodgenre lees ik het meest. Boeken van eigen bodem hebben dan mijn voorkeur. Wat een talentvolle auteurs hebben we toch! En de contacten met hen vind ik erg bijzonder en waardevol. Ook de historische- en christelijke roman, romance en af en toe een thriller weten me te laten genieten! Eigenlijk ben ik een alleslezer , behalve fantasy en horror.
Ook het delen van boekentips, vooral ook Koboplus tips vind ik erg leuk om te doen.
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Dat geldt heel erg voor mij. Elke dag geniet ik van al dat moois en al die leuke contacten! Ik hoop nog heel lang op insta te vertoeven!

@๐ฃ๐จ๐ฒ๐œ๐ž๐ฌ๐ฅ๐ข๐›๐ซ๐š๐ซ๐ฒ
Over het algemeen lees ik heel veel feelgood met uitstapjes naar thrillers (voor het evenwicht ;)). De laatste jaren heb ik veel nieuwe auteurs ontdekt, vooral ook Nederlandstalige auteurs. Qua feelgood kan ik erg genieten van de boeken van Lisette Jonkman, Louise Bay en Marijke Vos en qua thrillers van de boeken van Karin Slaughter.
Ik heb altijd al veel gelezen, alleen kwam daar in de tropenjaren met de kinderen heel klein weinig van. Toen ze een leeftijd hadden bereikt dat ze zelf lekker konden spelen, heb ik het lezen weer fanatiek opgepakt. Ik kwam er toen achter dat er een hele community bestaat, waarbij mensen graag over boeken praten. Dat leek mij ook wel wat. Nu bijna 2 jaar terug heb ik m’n bookstagram opgestart en o, wat heb ik al mooie dingen mogen lezen en doen! De auteurs, uitgeverijen, maar ook de andere bookstagrammers zijn zo’n leuke groep samen! Graag ga ik in de toekomst vaker naar boekevenementen, maar omdat ik in het oosten van Nederland woon, is de reisafstand vaak een belemmering daarvoor.
Bookstagram kan ik iedereen aanraden. Zorg dan wel voor een grote boekenkast, want je krijgt zoveel leuke tips! Mijn TBR is de laatste jaren zo groot geworden, dat ik wel onsterfelijk mag worden om het allemaal te lezen. Het leuke is ook dat ik door bookstagram ook andere ‘genres’ ben gaan lezen dan ik eerder altijd deed. Zo heb ik bijvoorbeeld laatst een heel mooi boek over de Zuiderzee gelezen, die zou ik eerder nooit snel hebben opgepakt.
Gelukkig lees ik snel en veel, zodat ik het idee heb dat mijn TBR toch nog iets kan slinken (ijdele hoop, I know :)) Elk vrij moment lees ik. En dan niet รฉรฉn boek, nee ik kan rustig 2 tot 3 boeken in 1x lezen. Vaak zijn het dan wel verhalen die wat verder uit elkaar liggen, zoals een feelgood op mijn telefoon, een thriller als paperback en een spicy romance op mijn e-reader. Doordat ik zoveel tegelijk lees, zwerven er in mijn hele huis boeken, maar als ze uit zijn gaan ze netjes in de boekenkast. Ik heb ooit geprobeerd deze te organiseren naar uitgever en daarna nog eens op alfabetische volgorde, maar dat gaat niet heel goed๐Ÿ˜Š
Om af te sluiten, kwam ik laatst in een boek (Het Boekenschip van Parijs) een hele mooie ‘leeswet’ tegen. 1 van die ‘wetten’ was: ‘Er mag gehuild, gelachen, gezwegen of geรซrgerd worden, want een boek is een plaats van volkomen vrijheid’. Als een auteur dit voor elkaar kan krijgen in een boek, is dat echt het ultieme boek! Heerlijk!

Insta @๐ฃ๐ฎ๐๐ข๐ญ๐ก๐›๐ฅ๐จ๐ ๐ฌ๐จ๐ฅ๐จ Facebook @judithblogtsolo
Hi, mijn naam is Judith en je kunt me wel beschrijven als een ware boekenverslinder. Er waren namelijk tijden dat ik wel zo’n 100 boeken per jaar las: van meeslepende romans, spannende thrillers tot fijne Young Adults en New Adults. Nog steeds houd ik van die genres, maar met mijn werk als journaliste is het aantal boeken dat ik in รฉรฉn jaar lees inmiddels toch wel een beetje gekrompen. Vind ik dat erg? Helemaal niet.
Als ik er maar van geniet.
Als je mij dan ook zou vragen om slechts tien van mijn favoriete auteurs te noemen, zou ik daar zelfs moeite mee hebben. Ik heb immers een hele brede leessmaak en kan dan ook net zo hard genieten van een nieuw boek van iemand als Colleen Hoover, Lucinda Riley, Holly Martin, Wendy Brokers en Lisette Jonkman als van een titel van een thrillerauteur als Mikaela Bley, Suzanne Vermeer of Kiki van Dijk. Verder vind ik ook dat iedereen eens een boek van Dani Atkins moet proberen. Bij die boeken houd ik het echt niet droog.
Naast mijn passie voor boeken lezen, houd ik er ook van om mijn mening te delen over alles wat ik lees. Dat doe ik nu al zo’n 10 jaar (!) op mijn boekenblog Judithblogtsolo.nl en socialmediakanalen als Instagram, Twitter en Facebook. Voel je vooral welkom op een kijkje te komen nemen.
โ€œHoe meer zielen, hoe meer vreugd!” http://www.judithblogtsolo.nl/

@๐ฉ๐ซ๐ข๐ฌ๐œ๐ข๐ฅ๐ฅ๐š_๐๐ข๐ž๐ฅ๐ž๐ฆ๐š๐ง_๐›๐จ๐ž๐ค๐ž๐ง๐Ÿ๐š๐ง
Ik lees vooral feelgood en New adult boeken. Mijn favoriete buitenlandse auteurs zijn Jill Mansell en Chloe Liese. Van de Nederlandse auteurs lees ik graag Ryanne Veldkamp, Emma Anna, Lisanne Stam en Chantal Claassen.
Ik las als kind en tiener heel veel. Ik las toen alles van Carry Slee en Jill Mansell. Na de 2e zwangerschap heb ik een hele tijd niet kunnen lezen en dat miste ik. Ik ontdekte bookstagram en ging weer steeds meer lezen door alle tips. Het leukste aan bookstagram vind ik de fijne contacten met andere lezers en met de auteurs.
Ik probeer sowieso elke avond te lezen, en als ik vrij ben ook overdag. Ik vind het fijn om na een lange dag even mijn hoofd leeg te maken met een boek. Ik ben nog op zoek naar een mooie boekenkast voor in de woonkamer. Ik heb nu alle boeken op zolder, maar dat vind ik zonde. Ik wil er elke dag naar kunnen kijken haha.
Iets geks over mezelf? Nou ik denk dat dat het volgende is: ik doe alles op mijn telefoon. Ebooks lees ik op mijn tel en recensies maak ik op mijn tel. Heel het Instagram gebeuren doe ik op mijn telefoon.

@๐ช๐ฎ๐ž๐ž๐ง๐จ๐Ÿ๐ง๐ž๐ฐ๐š๐๐ฎ๐ฅ๐ญ๐›๐จ๐จ๐ค๐ฌ
Nou ik ben Mariska. Verslaafd aan boeken. Het liefst lees ik new adult, feelgood & young adult. Elke dag lees ik wel een uurtje of meer. Ga ik nooit op stap zonder ereader. Sport romance zijn favoriet & qua trope enemies to lovers.
3 jaar geleden ben ik bookstagram begonnen, gewoon om mensen te vinden die boeken WEL leuk vinden. En dat is zeker gelukt.
Als persoon ben ik iemand die zegt wat ik denk, van veel humor houd & eerlijk is.
Het gekste van mezelf vind ik nog steeds dat ik in de zorg werk & flauw val bij bloed en/of naalden.
Insta @๐ฌ๐ก๐ž๐ข๐ฅ๐š_๐ก๐ฃ๐ฏ_๐ข๐ง๐›๐จ๐จ๐ค๐ฌ Facebook Shiela Vermeulen @sheila.vermeulen.7
Eigenlijk kan ik me, op de periode van de verplichte school leeslijst na, niet herinneren dat ik niet graag wilde verdwijnen in de wereld van boeken. Volgens mijn moeder had ik in de box al een voorkeur voor die speciale babyboekjes en ging ik later ook nergens heen zonder boek. Die liefde is altijd gebleven en toen ik helaas moest stoppen met werken, ben ik ook met ontzettend veel plezier gaan recenseren. Eerst bij de blog In de boekenkast en later voor mijn eigen bookstagram.
Mijn smaak is heel breed en ik vind het leuk om me niet te laten beperken door genres, omdat er gewoon teveel moois is om te ontdekken. Afgelopen zomer heb ik mijn leeshoek project afgerond en heb ik een heerlijk leesplekje voor mezelf gemaakt (alhoewel ik de afgelopen tijd door twee gebroken voeten vooral op bed heb moeten (of mogen) lezen). Gelukkig werd ik vergezeld door mijn twee lieve huisdieren. Toen mijn hondje Rosie bij mij kwam wonen was ze ernstig getraumatiseerd, en las ik mijn boeken soms ook hardop, zodat ze langzaam aan mij en mijn stem kon wennen. Dus eigenlijk kan je zeggen dat ik mijn huisdieren ook probeer te besmetten met het leesvirus.

Collage 2023-11-14 13_11_21 Collage blogtour Onbekommerd

Lees hier verder over mijn schrijfavonturen

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

SCHRIJF UPDATE FEBRUARI 2024

Schrijf Update Februari 2024Schrijf Update Februari 2024Ik had een drukke stressvolle maand op mijn werk, maar toch zijn er heel gevarieerde en leuke schrijf gerelateerde zaken te melden: 1. Bij de recensietekst van NBD Biblion stond โ€œIn vriendelijke, zeer...

read more
SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

SCHRIJF UPDATE JANUARI 2024

Schrijf Update Januari 2024Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineEen nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Hopelijk ook voor jou. Voor mij betekende januari: Het schrijven van de eerste versie van Onverschillig. Ik zit regelmatig te grinniken en niet tegen...

read more
Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-line

Nieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineNieuwsbrief met jaaroverzicht van onze B&B on-lineIk deel hieronder het stukje over mijn man Hemko, want dat is weer eens iets anders ๐Ÿ˜Š https://aupassagedugois.nl/nieuwsbrief-2023-au-passage-du-gois/ Hemko...

read more
Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024

Goede voornemens 2024Goede voornemens 2024Heb jij goede voornemens gemaakt?? Mijn schrijf gerelateerde voornemens van 2024: ๐Ÿ’—In januari wil ik 'Onverschillig', het derde en laatste deel van mijn Zorgeloos-serie afschrijven en dan een maand laten sudderen.๐Ÿ’—In februari...

read more
Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023

Schrijf update december 2023Schrijf update december 2023Wat vind je van het kerstkado van mijn man? Ik ben heel visueel ingesteld. Dit werkt perfect voor mijn inspiratie voor de verhaallijn van mijn derde boek Onverschillig. Je ziet de eerste helft van het boek, want...

read more