web analytics
Select Page

Nu op zoek naar een uitgever

Ben jij van de lijstjes? Ik zweer er bij en kan echt niet zonder. Zowel op papier, online, op mijn telefoon en wat moesten de lijstjesgekken zonder Excel?? Lijstjes maken is natuurlijk zo gedaan, maar het gaat vooral om het plezier van het afvinken. Ik was in een bijzonder goed humeur na het afwerken van mijn checklijst voor mijn eerste boek. Ik heb zowaar zelfs wat toegevoegd (zie cursief onderaan) en wat doorgehaald in de oorspronkelijke versie van een jaar geleden.

Mijn eerste boek ik zo veel leuker geworden dan ik ooit had gedacht toen ik startte, dus ik heb besloten een kans te wagen, om te zien of een uitgever belangstelling heeft voor mijn manuscript in plaats van het zelf uit te geven😊 Ook blijft het niet bij Ă©Ă©n boek, maar komt er een serie met 3 delen. Ik heb meer dan 10.000 woorden uit het eerste deel gehaald en nog zoveel annekdotes en onderwerpen om over te schrijven….

CHECKLIST per juni 2021

Opstellen to do list✔
Achtergrondinformatie over het schrijven van een boek herlezen✔
Bijwerken Evernote, Hebban, Facebook en LinkedIn✔
Aantekeningen uitwerken over onze ervaringen in Frankrijk, taalblunders, verschillen NL-FR etc✔
Bedenken globale verhaallijn✔
Karakteromschrijving van de hoofdpersonen maken✔
Nazoeken belangrijke details voor het verhaal✔
Structuur opzetten in Scrivener en planning maken✔
Met plezier “On the job” of in het frans “Au Boulot”✔
Hiaten in informatie nazoeken en verwerken✔
Eerste versie af✔
Even tijdje niet naar het a.s. boek kijken✔
Starten Pinterest en Goodreads account en bijwerken Hebban, Facebook en LinkedIn✔
Revisie eerste versie✔
Controle op type- en spelfouten etc✔
Boek laten lezen aan een aantal mensen✔
Aanpassen boek nav leesrondes en weer nalopen op type- en spelfouten✔
Iemand spelling etc na laten lopen✔
Omzetten naar digitale versie voor online verkoop
Gedrukte versie laten maken voor familie, vrienden en gasten
Boek aanmelden bij Bol, Amazon en de diverse collega’s
Synopsis schrijven evenals brief voor uitgevers en biografie✔
Manuscript aan 3 uitgevers sturen
RUSTIG!!! wachten op antwoord
Voortzetting promotie, uitzoeken over recensies & boekbloggers
Zin in boek nummer 2?✔

Ik heb van een tiental Feelgood schrijfsters gekeken wie hun boeken uitgeeft. Sommige schrijfsters zitten vanaf het begin bij dezelfde uitgever, anderen hebben een paar keer gewisseld. Ik heb vooral naar schrijfsters gekeken met boeken die in dezelfde lijn liggen als mijn manuscript. Het schijnt dat uitgevers momenteel bedolven worden onder manuscripten, omdat veel mensen hun vrije tijd tijdens Corona benut hebben achter hun computer. Echter, er zijn blijkbaar relatief veel verhalen over Corona of andere soortgelijke ellende in de wereld. In die zin hoop ik in de enorme stapel er nog een beetje uit te springen met een luchtig Coronavrij Feelgood verhaal. Deze week ga ik mijn mailtjes versturen. Ik ben reuze benieuwd en houd je natuurlijk op de hoogte! Ondertussen begin ik met de voorbereidingen voor een kookboek met recepten die horen bij deel 1 en ik heb natuurlijk ook stiekem al een beetje nagedacht over boek 2 …