web analytics

Nu op zoek naar een uitgever

Nu op zoek naar een uitgever

Ben jij van de lijstjes? Ik zweer er bij en kan echt niet zonder. Zowel op papier, online, op mijn telefoon en wat moesten de lijstjesgekken zonder Excel?? Lijstjes maken is natuurlijk zo gedaan, maar het gaat vooral om het plezier van het afvinken. Ik was in een bijzonder goed humeur na het afwerken van mijn checklijst voor mijn eerste boek. Ik heb zowaar zelfs wat toegevoegd (zie cursief onderaan) en wat doorgehaald in de oorspronkelijke versie van een jaar geleden.

Mijn eerste boek ik zo veel leuker geworden dan ik ooit had gedacht toen ik startte, dus ik heb besloten een kans te wagen, om te zien of een uitgever belangstelling heeft voor mijn manuscript in plaats van het zelf uit te geven😊 Ook blijft het niet bij één boek, maar komt er een serie met 3 delen. Ik heb meer dan 10.000 woorden uit het eerste deel gehaald en nog zoveel annekdotes en onderwerpen om over te schrijven….

CHECKLIST per juni 2021

Opstellen to do list✔
Achtergrondinformatie over het schrijven van een boek herlezen✔
Bijwerken Evernote, Hebban, Facebook en LinkedIn✔
Aantekeningen uitwerken over onze ervaringen in Frankrijk, taalblunders, verschillen NL-FR etc✔
Bedenken globale verhaallijn✔
Karakteromschrijving van de hoofdpersonen maken✔
Nazoeken belangrijke details voor het verhaal✔
Structuur opzetten in Scrivener en planning maken✔
Met plezier “On the job” of in het frans “Au Boulot”✔
Hiaten in informatie nazoeken en verwerken✔
Eerste versie af✔
Even tijdje niet naar het a.s. boek kijken✔
Starten Pinterest en Goodreads account en bijwerken Hebban, Facebook en LinkedIn✔
Revisie eerste versie✔
Controle op type- en spelfouten etc✔
Boek laten lezen aan een aantal mensen✔
Aanpassen boek nav leesrondes en weer nalopen op type- en spelfouten✔
Iemand spelling etc na laten lopen✔
Omzetten naar digitale versie voor online verkoop
Gedrukte versie laten maken voor familie, vrienden en gasten
Boek aanmelden bij Bol, Amazon en de diverse collega’s
Synopsis schrijven evenals brief voor uitgevers en biografie✔
Manuscript aan 3 uitgevers sturen
RUSTIG!!! wachten op antwoord
Voortzetting promotie, uitzoeken over recensies & boekbloggers
Zin in boek nummer 2?✔

Ik heb van een tiental Feelgood schrijfsters gekeken wie hun boeken uitgeeft. Sommige schrijfsters zitten vanaf het begin bij dezelfde uitgever, anderen hebben een paar keer gewisseld. Ik heb vooral naar schrijfsters gekeken met boeken die in dezelfde lijn liggen als mijn manuscript. Het schijnt dat uitgevers momenteel bedolven worden onder manuscripten, omdat veel mensen hun vrije tijd tijdens Corona benut hebben achter hun computer. Echter, er zijn blijkbaar relatief veel verhalen over Corona of andere soortgelijke ellende in de wereld. In die zin hoop ik in de enorme stapel er nog een beetje uit te springen met een luchtig Coronavrij Feelgood verhaal. Deze week ga ik mijn mailtjes versturen. Ik ben reuze benieuwd en houd je natuurlijk op de hoogte! Ondertussen begin ik met de voorbereidingen voor een kookboek met recepten die horen bij deel 1 en ik heb natuurlijk ook stiekem al een beetje nagedacht over boek 2 …

Feelgood schrijfster Martine Hoogschagen

Lees hier nog meer blogs over het ontstaan van Nonchalant

Inspiratie Nonchalant

Inspiratie Nonchalant

Inspiratie NonchalantInspiratie NonchalantWist je dat er bij schrijfcursussen geadviseerd wordt om voor inspiratie bijvoorbeeld op Pinterest te kijken of Google images? Voor het schrijven van mijn debuut Nonchalant had ik dat niet nodig 😊 want ik zat al vol ideeën...

Blogtour Nonchalant 4 juni – 3 juli

Blogtour Nonchalant 4 juni – 3 juli

Blogtour Nonchalant 4 juni - 3 juliBlogtour Nonchalant 4 juni - 3 juliTot mijn plezier heb ik al heel veel schrijfmijlpalen gehad sinds ik januari 2020 startte met mijn boek Nonchalant. Vandaag komt daar weer eentje bij. De blogtour van Nonchalant is rond. Van 4 juni...

Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggers

Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggers

Franse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggersFranse pakketjes voor 2e ronde proeflezers en bloggersDe foto is van een deel van de Franse pakketjes die ik naar 5 proeflezers en 2 bloggers stuurde als dank voor hun hulp bij het schrijven van mijn boek...

Er is geen groter vermaak dan…

Er is geen groter vermaak dan…

Er is geen groter vermaak dan…Er is geen groter vermaak dan…Inderdaad leedvermaak. Vandaag komt mijn debuut De tweede ronde uit, een lieve feelgood kerstnovelle. Schrijf jij ook wel eens of lees je alleen boeken? Wellicht vind je het leuk om een klein kijkje in de...

Zelf uitgeven

Zelf uitgeven

Zelf uitgevenZelf uitgeven Geen idee hoe jou het vergaat, maar je leert soms toch nog wel eens iets nieuws over jezelf. Ik ben kennelijk toch niet zo geduldig en rustig als ik altijd dacht… Mijn manuscript ligt inmiddels 3 maanden bij 3 uitgevers. Tot nu toe heb ik...

Manuscript naar 3 uitgevers verzonden

Manuscript naar 3 uitgevers verzonden

Manuscript naar 3 uitgevers verzondenManuscript naar 3 uitgevers verzonden Spannend maar leuk! We zitten inmiddels midden in het hoogseizoen met onze B&B in Frankrijk, maar het is me gelukt om afgelopen vrijdag mijn manuscript naar 3 Nederlandse uitgevers te...

Proeflezers in actie

Proeflezers in actie

Proeflezers in actieProeflezers in actieIk zal het eerlijk bekennen. Een paar dagen ben ik behoorlijk zenuwachtig geweest, nadat ik mijn eerste manuscript ooit naar mijn proeflezers had gemaild. Gewoonlijk ben ik reuze kalm. Ik herkende mijzelf totaal niet……en toen...

Verrassende ontmoetingen on-line

Verrassende ontmoetingen on-line

Verrassende ontmoetingen on-lineVerrassende ontmoetingen on-lineWanneer ik geweten had hoe leuk het is om een boek te schrijven, dan was ik er al veel eerder aan begonnen! Niet alleen het schrijven is heel leuk, maar ook het puzzelen om een verhaal goedlopend aan...

Voorlopig ben ik niet de nieuwe Heleen van Royen

Voorlopig ben ik niet de nieuwe Heleen van Royen

Voorlopig ben ik niet de nieuwe Heleen van RoyenVoorlopig ben ik niet de nieuwe Heleen van RoyenVorige week, tijdens een virtuele borrel, werd mijn man Hemko door zijn vrienden aan een waar kruisverhoor onderworpen. ”Hoe zit dat nu met dat boek van Martine? Wat is dat...

Leuke & grappige herinneringen

Leuke & grappige herinneringen

Leuke & grappige herinneringenLeuke & grappige herinneringenKan ik een verhaallijn bedenken? Lukt het me er dan een boek van te maken? Wordt mijn boek entertaining genoeg om tot het einde te lezen? Wat nu als het met de grond gelijk gemaakt wordt? Ik heb zo’n...

Al 30.000 woorden!

Al 30.000 woorden!

Al 30.000 woorden!Al 30.000 woorden! Ik ben ruim over de 30.000 woorden en ik kan soms niet snel genoeg typen, zoveel borrelt er naar boven voor mijn verhaal. De woorden vliegen al drie weken lang over mijn scherm. Ik heb inmiddels de globale verhaallijn nog wat...

Mijn checklist

Mijn checklist

Het gaat goed met mijn checklist voor het schrijven van mijn allereerste boek. Ik heb al aardig wat dingen “af kunnen vinken”, maar een boek heb ik natuurlijk nog niet…maar wel heel veel zin en inspiratie gelukkig. Sinds mijn “officiële” start op 1 januari 2020 heb ik...